Categorie: GADGET

IFA 2016 – Vreau o mașină de spălat cu 20 de ani garanție de la LG (P)

Sunt multe gadget-uri pe care le vreau. Mă plictisesc, recunosc. Schimb telefoanele mai repede de șase luni, unele rezistă mai mult, altele mai puțin​ răbdării mele.​​ ​Sunt însă câteva lucruri pe care le vreau pentru totdeauna, dacă se poate. Investiții mai mari cu care nu vreau să îmi bat capul sunt mașina de spălat și frigiderul. Unii spun că e recomandat să le schimb odată la 4-5 ani… De ce nu pot funcționa mai mult? Că fac aproximativ același lucru de câteva zeci de ani. Plătesc și dublu, ba chiar triplu pe mașină, doar să știu că nu instalez una nouă la câțiva ani.​ Știm cu toții cât de greu e să urci pe scări și să instalezi un aparat electrocasnic nou. Unde mai pui că trebuie să muți congelatele dintr-una în alta. Cine știe ce mai găsești în gheață…​ #fleică2007

Hai mai bine să vedem ce am găsit noi wow la capitolul electrocasnice în IFA 2016.

LG Centum – 20 de ani garanție. Vreau!

lg_centum_masina_spalat_20_ani_garantie

Mi-au atras atenția așadar frigiderul și mașina de spălat din seria Centum de la LG, cu 20 de ani garanție. ​Doar să le și aducă în România. Se aude că am fi pe listă pe la anul. De ce mă interesează atât de mult? Pentru că vin cu motoare suficient de bune încât să nu te doară capul nici de la zgomot nici de la service. LG sunt specialiști de multă vreme pe mașini de spălat iar Centum este cel mai avansat model de până acum cu o stabilizare a motorului direct-drive și a cuvei astfel încât nu vei simți vibrații nici când spală toată colecția de tricouri, adică vreo 12 kg.​ 20 de ani garanție la motor e un record în industrie. Oare ce urmează? Garanție pe viață?

LG Signature – Premium și Futuristic

lg-signature-oled-tv

Între timp arunc un ochi către imensitatea de 77 de inci​. Cel mai frumos LG OLED,​ ​o​ altă minunăție tehnologică cu rezoluție 4K și compatibil cu toate tipurile de conținut HDR posibile. Nici nu știu să existe prea multe însă cred că e ca la 3D. Multe variații pe aceeași temă. E bine că le suportă pe toate. Observ că pe masca televizorului scrie Signature, pe scurt, este cel mai premium televizor OLED de la LG. Negru infinit, culori vii și mai ales rezoluție. Suficiente puncte încât poți simula galaxii pe ecran.

lg-signature-refrigerator

Tot din seria Signature, lângă televizor se află un frigider interesant. Cred că aș putea intra cu totul, însă nu e nevoie, ​cioc-cioc și ​se aprinde lumina în frigider​ ca să văd imediat ​kefirul pentru dimineață. Înapoi la culcare. Fără gustări de noapte.​

lg-signature-washing-machine

Mă trezesc și îmi întorc privirile către mașina de spălat dublă. ​De ce? ​Ca să îmi pun separat echipamentul de ​sală, care este cel mai murdar, și eventual să pot spăla și câteva cămăși în același timp. ​Cel mai mult îmi place că o pot încărca până la refuz cu detergent și balsam, și apoi știe ea cât să își ia de acolo.

m_gallery_4_air_cleaner_01

Ultima jucărie din seria Signature este probabil și cea mai importantă. Am mai vorbit despre purificatoare de aer și despre importanța lor mai ales într-un oraș​ mare. ​Noroc că România​​ nu​ e China​ dar totuși, praful e la el casă pe la noi​. Filtrarea se face pe bază de apă, are și senzori de particule iar filtrul se poate reutiliza până la 10 ani. În sfârșit, îl pun în colțul camerei și uit de el câteva săptămâni. Trebuie doar să îi pun apă. Ca la flori.

lg_oled-tunnel_ifa2016

Jumătate de miliard de pixeli OLED

La ieșirea din stand mă lovesc de vreo 30 de oameni. Stau toți cu telefonul în mână de parcă doar acolo e semnal WiFi. Îi înțeleg, netul în Germania merge doar cu rugăminți și pomelnice. Nu era vorba de WiFi ci de cei aproape jumătate de miliard de pixeli proveniți de la cele 216 televizoare de 55 de inci OLED, montate pe pereții tunelului. Prezentarea durează două minute și jumătate și mă blochez și eu în tunel cu toată lumea.

Asta e frumusețea tehnologiei. Te face să spui wow. De aceea îmi plac IFA, CES sau MWC. Fiecare dintre ele ne arată viitorul mai devreme iar tehnologiile de mai sus sunt cele care dau tonul pentru anii următori.