GALAXY S20, S20+, S20 ULTRA – PRIM CONTACT

Salutare și bine v-am regăsit cu cel mai interesant telefon al momentului. Scuzați, telefoane, pentru că Samsung s-a decis că un flagship nu mai este suficient.

Avem așadar Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra, gândite să înlocuiască S10e, S10 și respectiv S10+.Îți spun despre ele imediat după ce îți dau vestea cea mare. Tocmai am depășit aseară 900.000 de abonați și ne pregătim deja pentru cel mai mare giveaway din istoria noastră. La 1M de abonați dăm o mașină electrică. Revin cu detalii în curând despre mecanism dar până atunci dă share acestui clip să afle toți prietenii și să atingem mai repede pragul. 

Așadar, de ce se numește noua serie Galaxy S20 și nu S11? Samsung spune că sunt niște cifre greu de pronunțat mai ales în Asia, că suntem în 2020 și că sună mai bine așa. Cred că motivul real este să nu se apropie prea mult de iPhone 11, mai ales că acesta a fost lansat în toamnă. Știi cum este, cifra mai mare reprezintă telefonul mai nou și mai deștept. Dacă aveați dubii, noul Galaxy este deja mult mai avansat hardware față de un iPhone la toate nivelurile. Camere, conectivitate, și mai ales ecran.

Să vorbim despre elefantul de pe balanța de mai sus, cel pe care încercăm să îl evităm de atâta vreme, camerele foto.

Singurul care are ”doar” trei camere pe spate este S20. Wide și Ultra-Wide de 12 Megapixeli, aceiași senzori pe care îi cunoaștem, dar și o cameră de zoom de 64 Megapixeli. Pixeli mici dar e stabilizată optic și poate un zoom de 3X optic, hibrid, dar și un 30X digital. Are rezoluție, are de unde.

Galaxy S20+ și S20 Ultra vin cu patru camere pe spate dar diferă între ele. Senzorii cresc pe măsură ce crește și telefonul. S20+ vine cu un senzor numit Depth Vision în plus, adică acea cameră TOF care va măsura distanța până la obiecte ca să iasă pozele mai clare.

S20 Ultra este o mică ”abominație” în ce îl privește dimensiunea senzorilor. Camera Ultra Wide are 12 Megapixeli, cea de zoom adică telephoto are 48 de Megapixeli iar cea normală, cea folosită cel mai mult are nu mai puțin de 108 Megapixeli. Este vorba de acel senzor pe care l-am văzut pe Xiaomi Note 10 puțin mai demult. Zoomul optic hibrid ajunge așadar la 10X iar cel digital la nu mai puțin de 100X. L-am testat de pe trepied și pot spune că sunt surprins. Nu te aștepta însă ca fotografiile să fie surprinzător de clare la 100X. Sunt doar pentru momentele când vrei să spionezi pe cineva, nu mai mult. Apropo de asta, prevăd niște situații gen camera ascunsă cu aceste camere. De la zeci de metri poți vedea detalii pe care nu le observi cu ochiul liber.

Filmarea este punctul forte al acestei noi serii S20. Toate filmează 8K la 25 de cadre pe secundă, este primul telefon care știe să facă asta, și în sfârșit suportă filmare 4K la 60 cadre pe secundă, atât pe camera principală cât și pe cea de selfie. Poți urca chiar 8K pe YouTube direct de pe telefon.

Ah, și camera de selfie este ”specială” doar 40 de megapixeli. În total, nu mai puțin de 208 Megapixeli pe toate camerele. Nu credeam că o să ajungem la această cifră atât de repede dar e mai ușor așa pentru producători pentru că altfel nu avem loc de lentile mai mari decât dacă transformăm telefoanele în conservele pe care le-au înlocuit.

AȘA ARATĂ 1 MINUT DE FILMARE ÎN 8K LA INTERIOR – 600 MB

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.