ELICOPTER SAU DRONĂ? SUPERNAL – INTERVIU EXCLUSIV

Să începem cu baza. Cine sunt Supernal? Vorbim despre o companie americană nouă, fondată de Hyundai Motor Group, care se concentrează pe dezvoltarea de vehicule electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) pentru mobilitatea aeriană urbană (UAM). Supernal își propune să revoluționeze modul în care oamenii se deplasează prin orașe, oferind o soluție de transport mai rapidă, mai convenabilă și mai ecologică. Ei cred că eVTOL-urile pot transforma orașele în spații mai conectate, mai eficiente și mai vibrante. Sau cel puțin asta ne imaginăm cu toții.

Hai să vedem cum funcționează. Supernal dezvoltă o familie de eVTOL-uri autonome, denumite S-A1 și S-A2, care pot transporta 4-5 pasageri pe distanțe de până la 480 km (300 mile) cu o singură încărcare. Vehiculele sunt propulsate de motoare electrice și utilizează un sistem de propulsie distribuită pentru a oferi o zbor stabil și silențios. Au finalizat cu succes zborurile de testare cu prototipul S-A1 și au dezvăluit recent designul final al S-A2. De asemenea, au stabilit parteneriate cu o serie de companii cheie din industria aerospațială și a transporturilor pentru a facilita lansarea comercială a eVTOL-urilor lor.

Despre acest model vorbim astăzi aici într-un clip filmat recent la CES unde am avut ocazia rară să discut cu singurul pilot de teste care poate decola cu un astfel de eVTOL la Supernal.

Supernal are potențialul de a transforma semnificativ modul în care ne deplasăm prin orașe. eVTOL-urile lor ar putea reduce semnificativ timpul de deplasare, reduce congestia traficului și oferi o modalitate mai ecologică de a călători. Deși acest tip de dronă a făcut progrese semnificative, există încă o serie de provocări care trebuie depășite înainte ca eVTOL-urile să devină o realitate cotidiană. Infrastructura necesară pentru a le opera nu este încă în vigoare, iar reglementările privind zborul autonom sunt încă în curs de dezvoltare.

Ce părere ai despre Supernal? Crezi că eVTOL-urile vor transforma modul în care ne deplasăm prin orașe?

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.