DxO One – Merită sau e țeapă? – UNBOXING & REVIEW

Atunci când vezi un produs care este disponibil pe piață de mai bine de doi ani iar prețul său nu variază cu mai mult de 10-15% începi să îți pui întrebări. Așa este și cu DxO One, o cameră dedicată pentru iPhone care, spre rușinea mea stă în cutie de mai bine de un an. Acolo pe raft, cuminte își așteptă rândul. Poate tocmai din cauza prețului am evitat-o atâta vreme și recunosc că am greșit.

Probabil ți-ai dat deja seama că îmi place. Concluzia simplă este, dacă ți-o permiți merită. Cei de la DxO lucrează încă la software-ul acesteia și aduc îmbunătățiri cel puțin de două ori pe an. Mici funcții sau modificări ale formatului de imagine care contează.

La interior nu știu ce se află, dar nici nu îl voi lăsa pe Radu să o demonteze! Asta pentru că în ultima vacanță a stat la mine în rucsac alături de alte gadget-uri și deja și-a găsit un loc permanent acolo.

Utilizarea este foarte simplă, deschizi capacul și faci fotografii. Atât. Îți arată pe display-ul acela minuscul dacă este totuși focalizată și încadrată bine, la fel cum arăta imaginea pe jocurile acelea portabile de acum 20 de ani, și atât. Avantajul ei este conectivitatea cu iPhone-ul. Aici ar fi singurul ei minus, pe lângă preț. Nu există o variantă pe USB-C și asta probabil tocmai din cauza, sau datorită software-ului. Merge atât de bine și de repede conectată cu un iPhone că probabil programatorii au decis să nu își mai bată capul și cu cele câteva mii de versiuni diferite de Android.

Poți vedea imediat fotografiile de pe ea, le poți edita cu ce program vrei tu și le poți trimite în câteva secunde direct pe Facebook sau pe Instagram. Ori pe alt telefon. Da, în câteva secunde. Bateria nu este strălucită însă va ține cu brio la câteva sute de cadre. Nu vreau să mă pronunț mai mult pentru că a mea a stat mai bine de un an nedesfăcută și probabil câteva luni pe drum din țara de origine. Dar totuși, câteva sute de fotografii într-o zi este o realizare.

Dar hai să îți spun mai multe în review-ul video de mai jos și apoi te las să te delectezi cu fotografiile la dimensiunie originală din galerie. Spor la vizionat, abonează-te dacă vrei să îți trimit și pe mail când postez ceva nou și să ai o zi cât mai frumoasă!

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

  1. Sincer 400$ pentru un dispozitiv care face poze putin mai bune sau chiar la fel ca si un telefon de ultima generatie mi se pare exagerat si cred ca este un minus si faptul ca este compatibil doar cu iphone. Aspectul intr-adevar este unul foarte placut si compact, din punctul meu de vedere este doar un accesoriu „dragut sa il ai” insa nefolositor.

  2. 1. dacă nu văd expunerea pe afișaj e inutilă jucăria iar asta se paote rezolva extrem de simplu din soft,
    2. nu are proritățile clasice, de diafragmă, de timp, practic modul manual e degeaba
    3. ai putea alege unde să facă focusul, apoi ai putea alege un punct de expunere separat de acesta ca să poți folosi modul auto, iarăși o chestie banală de făcut din soft
    4. hai să vb și despre dynamic range

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.