De ce sunt supărat pe Uber și Taxify

Motive cred că ai și tu destule. Nimic nu este atât de frumos precum pare în poze și în sutele sau miile de calificative de cinci stele ale șoferilor. Motivele mele sunt destul de simple, și s-a plâns și Lorena despre ei acum câteva zile pe facebook. Am făcut-o și eu.

Da, îmi aduc aminte că acum câtțiva ani, pe la începuturile Cavaleria când s-a lansat Uber la noi nu mai puteam de nerăbdare să îl încerc și eu. L-am trimis pe Radu atunci să facă un articol despre el. Nu a ieșit mare lucru că și el și șoferul aveau prea multe emoții.

În ultima vreme lucrurile s-au schimbat, mult, și spre rău. Și este vina tuturor. Atât a lui Uber că permite astfel de lucruri cât și a șoferilor că fac astfel de lucruri și poate și puțin a noastră, a utilizatorilor.

Pe scurt, ce mă deranjează cel mai mult, pe lângă atitudinea și lipsa de respect a unor șoferi este faptul că aceștia refuză cursele. În grup, în același timp. Și astfel cresc tariful pe acea zonă. Sau pur și simplu observă că destinația nu este la 50 de kilometri și zic pas. Sau pur și simplu nu merg în aceeași direcție și când ajung peste drum de tine și le faci semn să întoarcă că nu mergi în Otopeni ci în oraș pur și simplu anulează și pleacă. După ce a ajuns în fața ta.

Sau pentru că te roagă mai puțin frumos să cobori din mașină când le atragi atenția că nu știu să citească un GPS. Nu i-a pus nimeni să învețe mai multe limbi și străzile pe de rost cum se face la Londra. Da, acolo îți ia vreo doi ani doar ca să ajungi să conduci un taxi.

Și mai sunt multe situații neplăcute pe care cred că le-ați experimentat și voi. Haideți să vorbim despre asta, să ne punem doleanțele pe hârtia electronică, aici în comentarii sau pe YouTube și poate cineva de la Uber și de la Taxify le vor și citi. Și poate vor face și ceva în privința asta. Poate. Eu sper.

Eu vă povestesc în clipul de mai jos experiența mea, și cum am ajuns să fiu mai plăcut impresionat de un șofer de taxi decât de Uber sau Taxify. Și da, am mers cu ele chiar ieri.

Ultimele articole

Articole recomandate

84 Comments

 1. Ca si hackney carriage cu pornirea de 4.20£ si 3.80 pe mila plus 20p de fiecare persoana sau bagaj adaugat la transport normal sa te duc oriunde vrei…de exemplu in Italia am platit 100€ de la Treviso Airport pana in Bibione la un taxi astea sunt preturile europene dragul meu conational…. sau dorestgai numai la pretul Mega Image sa fim aliniati?ofertati taxiurile si cred ca gasiti gaste k 10£ sa va duca pana in Floreasca!keep calm and say a pray!!!love you all!

 2. George,nu inteleg un lucru…de ce nu ai aratat cat te costa si clever taxi????spui ca te a costat mai putin,si vrei ca noi sa te credem nu???sau cum….eu nu am nimik impotriva cu nimeni,si nu sunt fan nici taxi nici uber…am mers cu toate,macar daca baietii astia de la uber ti au anulat,nu au facut ca la taxi sa vina sa te ia si sa ti ceara un pret absurd,sau sa te ia la misto,cum fac taximetristii!!!
  Greseala clara este a uberului,ca poate accepta si masini mai vechi,dar si ei o fac cu un compromis,ca voi astia care vreti sa mergeti ‘degeaba’,si a ti vrea sa vi sa deschida usile de masina cand urcati,ca na,voi sunteti obositi de pe drum,unde a ti stat pe un scaun,la intoarcere(iti dai seama ca baietii astia de la uber,se plimba asa de placere,nu muncesc 8 ore sau chiar mai mult pe zi),ca sa tina preturile jos,nu ar venii nimeni la uber cu masini super noi,si sa ti spuna povesti de nani,si pe banii astia!!!!
  Eu am o singura parere,si doar una,daca esti baiat destept in tara asta,si cum stiu ca esti…accepti lucrurile asa cum sunt,si fiind destep iti dai seama si de ce sunt asa…si daca sti ca uberul nu ti ofera servicii de calitate,nu i mai chema;nu te roaga nimeni sa mergi cu ei,
  Cheama black cab,si plateste 60-80 roni,si gata…sau cat o fi…cheama taxi,si arata ne real cat costa…nu spune doar ca e mai ieftin…eu sunt de parere ca primiti exact ce meritati,cei ca tine care chiar le cauta…oamenii asti,poate vim cu masinile lor,unele chiar super masini,si sunteti parteneri si colegi de drum in cursele astea,respecta i sa te respecte!!!!

 3. Acum am mai citit si postarile altor baieti,pentru ca in prima fata m am grabit sa scriu parerea mea…si doar a mea…acum citind insa,imi dau seama si mai mult ca am avut drepate…unii zic ca ai fost platit!!!
  Iti spun din toata inima ca mi am schimbat parerea total despre tine…ma refere la aia pe care o aveam cand mai prindeam cate o stire de ata la tv…te ai injosit prea mult….daca nu sunt suficienti banii acestia ce ti i au dat oamenii astia,o sa rog eu oficial,cumva,nu stiu cum,sau poate o sa apar si eu intr o stire la pro tv,sa i rog pe toti baietii astia de la uber,care se plimba iti dai seama prin bucuresti sa admire frumusetile,sa te ia degeaba,doar asa ca ai venit u de nu stiu unde si esti obosit de pe drum!!!!!
  Gandeste inainte sa spui aceste lucruri omule,im primul rand pentru tine…daca te respecti bineinteles

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.