Categorie: General

De ce sunt supărat pe Uber și Taxify

Motive cred că ai și tu destule. Nimic nu este atât de frumos precum pare în poze și în sutele sau miile de calificative de cinci stele ale șoferilor. Motivele mele sunt destul de simple, și s-a plâns și Lorena despre ei acum câteva zile pe facebook. Am făcut-o și eu.

Da, îmi aduc aminte că acum câtțiva ani, pe la începuturile Cavaleria când s-a lansat Uber la noi nu mai puteam de nerăbdare să îl încerc și eu. L-am trimis pe Radu atunci să facă un articol despre el. Nu a ieșit mare lucru că și el și șoferul aveau prea multe emoții.

În ultima vreme lucrurile s-au schimbat, mult, și spre rău. Și este vina tuturor. Atât a lui Uber că permite astfel de lucruri cât și a șoferilor că fac astfel de lucruri și poate și puțin a noastră, a utilizatorilor.

Pe scurt, ce mă deranjează cel mai mult, pe lângă atitudinea și lipsa de respect a unor șoferi este faptul că aceștia refuză cursele. În grup, în același timp. Și astfel cresc tariful pe acea zonă. Sau pur și simplu observă că destinația nu este la 50 de kilometri și zic pas. Sau pur și simplu nu merg în aceeași direcție și când ajung peste drum de tine și le faci semn să întoarcă că nu mergi în Otopeni ci în oraș pur și simplu anulează și pleacă. După ce a ajuns în fața ta.

Sau pentru că te roagă mai puțin frumos să cobori din mașină când le atragi atenția că nu știu să citească un GPS. Nu i-a pus nimeni să învețe mai multe limbi și străzile pe de rost cum se face la Londra. Da, acolo îți ia vreo doi ani doar ca să ajungi să conduci un taxi.

Și mai sunt multe situații neplăcute pe care cred că le-ați experimentat și voi. Haideți să vorbim despre asta, să ne punem doleanțele pe hârtia electronică, aici în comentarii sau pe YouTube și poate cineva de la Uber și de la Taxify le vor și citi. Și poate vor face și ceva în privința asta. Poate. Eu sper.

Eu vă povestesc în clipul de mai jos experiența mea, și cum am ajuns să fiu mai plăcut impresionat de un șofer de taxi decât de Uber sau Taxify. Și da, am mers cu ele chiar ieri.