Daikin Stylish – Vine vara, vrem răcoare! [UNBOXING & REVIEW]

V-am vorbit la începutul anului despre cele mai noi aparate de aer condiționat de la Daikin, seria Stylish, iar acum unul dintre ele și-a făcut apariția la noi în studio.

Poate te întrebi de ce vorbesc acum despre aparate de aer condiționat avînd în vedere că la #casabuhnici am instalat un schimbător de căldură și o pompă de aer pentur a ventila și aerisi toate încăperile. V-am prezentat acolo avantajele și dezavantajele ei însă relitatea este următoarea: dacă ai deja casa gata este foarte greu să instalezi un sistem de aerisire și răcire a aerului atât de complex. Într-un apartament este aproape imposibil.  Așadar, singura soluție rămâne o unitate de aer condiționat.

Daikin Stylish vine cu tehnologii noi și într-un design mult mai minimalist care se potrivește mai bine cu orice tip de apartament. Unitatea are doar 189 mm adâncime, este extrem de compact și la fel de eficient ca un aparat mult mai mare. Chiar la fel ca modelul anterior testat la mine pe blog.

Apropo, noi avem modelul cel mai mare instalat, care consumă până la 5 KW dar reușește să răcească tot studioul cu o suprafață de 100 metri pătrați. Apropo, acesta costă 7500 de lei, însă prețurile pornesc de la 4300 de lei pentru unitatea de 7000 BTU. Atenție, eficiența se apropie de 100% așadar, extrapolat, face cât o unitate de 12000 BTU. În teorie.

Daikin Stylish are următoarele tehnologii cu care se mândrește:

  • Integrează Flash Streamer, filtru de argint și filtru din apatit de titan, cele mai performante tehnologii de filtrare din toată gama Daikin pentru a oferi cel mai curat aer posibil.
  • Emite doar 24 de decibeli pentru modelul de 18000 BTU și doar 19 db pentru modelele mai mici, 5-12000 BTH/h.
  • Senzori pentru creșterea eficienței și optimizarea performanței (umiditate, temperatură)
  • Folosește Efectul Coandă, preluat de pe modelul de top Ururu Sarara, optimizează fluxul de aer pentru a distribui mai bine temperatura în cameră, astfel:

Pentru încălzire va direcționa aerul în jos pentru ca acesta să se ridice și să încălzească toată camera.

Pentru răcire va direcționa aerul în sus pentru ca acesta să coboare și să răcească toată camera.

  • Optimizează umiditatea din cameră prin ajustarea ventilatorului pentru a nu usca aerul prea tare.
  • Daikin Flash Streamer este o tehnologie cu filtre de argint ce elimină particulele, alergenii și mirosurile pentru a oferi cel mai curat aer posibil.
  • Senzorul din partea dreaptă măsoară temperatura pe 64 de pătrate și optimizează răcirea sau încălzirea în funcție de temperatura din diferitele zone ale camerei.
  • Ventilatorul a fost regândit pentru a face cât mai puțin zgomot, undeva la 25 de decibeli în modul silențios în așa fel încât poți chiar dormi cu el deschis. Noi chiar putem filma cu el pornit și nu se va auzi nimic pe microfoanele noastre.
  • A, da, și îl poți controla din telecomandă sau din aplicație prin intermediul modulului deja integrat de WiFi. Toate vin cu WiFi nu mai este opțional și dacă ai internet activ în camera respectivă, chiar și atunci când ești plecat în vacanță îl poți controla și din Hawaii.

Dacă vrei și mai multe informații tehnice le poți găsi aici!

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Conform Wikipedia Gree este liderul mondial pe partea de AC rezidential. Poate faci un review si de la ei pe ceva budget si cu Wi Fi. Este unul la un pret f bun.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.