Categorie: iLike IT

CES 2013. La ce visez…

Sper că am spart deja ghinioanele că mi-a ajuns din primele două zile. Mi s-a întors răceala, bagajul mi s-a rătăcit, scula de LIVE a întârziat peste măsură iar hotelul îmi dă internet cu porția deși plătesc cu dolari, nu cu lei…

Au trecut așadar zilele de presă și începe azi CES 2013. Până atunci am testat deja zeci de gadget-uri lansate în evenimente dedicate precum keynote-urile NVIDIA, Samsung, Sony sau LG. Ce mi-a plăcut?

Nectar e cel mai important gadget pe care îl așteptam. E o pilă de combustibil pe bază de butan care îți încarcă mobilul de 10 ori cu o capsulă pe care o poți schimba în 2 secunde. Am prezentat prototipul acum vreun an dar varianta care intră pe piață din vară e ceva mai mare. Inventatorul promite că va fi miniaturizată ca să înlocuiască bateria de mobil sau tabletă.

Spectaculoși sunt și ochelarii smart de la Vuzix.

S-au mișcat mai repede decât Google care se tot laudă cu Project Glass. Vuzix sunt ceva cam mari dar promit. Curând la TV.

Primul OLED 4K de 55” e de acum oficial făcut de Sony.

E doar un prototip dar sigur îl vor aduce în variantă comercială la CES 2014. Arată exact cum trebuie și se vede atât de realist că ai senzația că privești pe fereastră.

Asta e însă o sculă pe care o vreau azi. Un amplificator de semnal pentru smartphone-uri.

Preia semnalul de la o antenă pe care o poți pune pe fereastră sau pe mașină ca să îți crești recepția cu 30-40%.

”Mănâncă încet, mamă!”, în varianta CES 2013, adică furculița și lingura smart care te avertizează când mănânci prea repede.

Desigur, sunt doar câteva dintre inovațiile de aici și nebunia abia începe. Toate sunt adăugate în timp real pe http://stirileprotv.ro/stiri/ces2013/