Cel mai ”dotat” Smartwatch – Fitbit Sense

Focus-ul lui Fitbit a fost dintotdeauna să ofere mai mult decât concurența. Este mai aproape de o experiență ideală cu aplicația decât aproape orice smartwatch de pe piață și la fiecare lansare de produs a încercat să vină cu ceva nou, revoluționar. Sense ridică ștacheta încă o dată cu funcții precum măsurarea temperaturii corporale pentru a prezice o infecție, un virus înainte să se manifeste mai rău, fiind singurul care poate face așa ceva până acum. Iar în combinație cu senzori de măsurare a pulsului de cea mai bună calitate, un algoritm bine gândit pentru stres și o autonomie de 6 zile este exact ”ce a prescris doctorul”. Aproape. Hai să vedem cât de bine se comportă în tilizarea de zi cu zi.

Singura mea problemă cu Sense este că încearcă prea mult să fie un Apple Watch. Încearcă să aducă foarte multe funcții pe un gadget care este apreciat pentru simplitatea sa. Este un Versa pe steroizi. 

Fitbit Sense Design

Seamănă mult cu Versa 2, este însă puțin mai mare ca dimensiuni, și cu ecranul mult mai rotunjit, identic în dimensiuni cu Versa 3 mai degrabă. Nu mai are buton fizic ci unul cu touch pentru a fi cât mai elegant, deși Apple ne-a demonstrat că existența unui buton fizic nu strică aspectul ci chiar oferă funcționalitate. Ne plac ceasurile cu butoane.

Cureaua seamănă cu Versa 2 însă nu sunt interschimbabile, va trebui să cumperi unele noi dacă vrei o varietate mai mare de look-uri.

Ecranul are 1.58 inci în diagonală, față de 1.39 pe Versa 2 și are colțuri și mai rotunjite. Da, marginile sunt o idee mai mari însă majoritatea fețelor de ceas sunt închise la culoare și ascund bine acest aspect. Ecranul este AMOLED, foarte luminos și colorat și are Always ON Display cu un impact desigur asupra autonomiei.

Încărcătorul este din nou diferit, cu patru pini de încărcare și un suport magnetic. Chiar dacă nu poate fi folosit cel de la Versa 2, acum este un încărcător corect, se așează ușor pe poziție și va încărca ceasul și mai repede decât versiunile anterioare. În 12 minute ajunge rapid la 25% și în aproape o oră se va încărca complet. Apropo, merge și cu Versa 3 și asta este o noutate. 

Fitbit Sense Senzori

Senzor optic puls – măsurarea pulsului

Senzor ECG și EDA – pentru ECG și stress (disponibil din Octombrie)

Giroscop – pentru măsurarea pașilor

Altimetru – dacă îl folosești pe munte pentru măsurarea altitudinii

Accelerometru – măsurearea pașilor și aprinderea ecranului când ridici mâna

Senzor Temperatură – măsoară constant temperatura corpului noaptea

Senzor de lumină ambientală – reduce luminozitatea display-ului și economisește baterie

Fitbit Sense Conectivitate

WiFi AC – pentru momentele când ești acasă și nu ai telefonul în buzunar tot timpul

NFC – pentru plăți prin FitBit Pay

GPS + Glonass – activitați sportive outdoor

Bluetooth 5.0 – Pentru conectivitate cu telefonul și cu căști Bluetooth

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.