#casabuhnici – Totul despre grădină

Salutare și bine te-am regăsit. În acest clip vă spun tot ce am învățat până acum despre grădina care înconjoară #casabuhnici. Și curtea. Dar mai ales grădina. Textul va fi destul de scurt pentru că am multe să vă povestesc în video-ul de mai jos.

Cel mai important lucru însă la acest capitol, este că atunci când te decizi să îți construiești o grădină, indiferent că ai făcut sau nu deja casa, planifică acest proiect cu cea mai mare seriozitate. Atât terenul, pregătirea lui, sistemul de irigație, pâmântul pe care trebuie să îl așezi și plantele pe care le vei pune trebuie discutate în detaliu.

Grădinăritul este într-adevăr o pasiune, însă există la mijloc și multă chimie și știință. Fiecare plantă are un regim propriu de creștere, are nevoie de o anumită cantitate de apă și un minimum de întreținere. Contează ca și planta să fie de o calitate ridicată așa că atenție și de unde le cumperi. Dacă nu sunt îngrijite corect e foarte posibil să nu se prindă.

Am discutat toate aceste aspecte înainte de a mă apuca de grădină, cu toții oamenii cu care am putut vorbi la acel moment. Și tot simt că mi-a scăpat ceva. Momentan grădina îmi ocupă mai mult timp decât orice altceva din casă, mai ales tunsul gazonului care la aproape 1000 de metri pătrați îmi ia cam patru ore. De două ori pe săptămână.

Știu, e relaxant, îmi place, dar nu știu pentru cât timp. Am nevoie neapărată de un robot de tuns iarba și abia aștept să ajungă în grădină să își facă treaba singur și nestingherit.

A, era să uit, cel mai important sfat pe care ți-l pot da odată ce ai ales terenul este să plantezi gard viu. Nu beton, nu scândură, ci gard viu. În trei ani va crește suficient de mult, se va îndesi dacă este tuns periodic și crede-mă, este cea mai bună idee pe care am avut-o atunci când am construit casa. Cea mai bună. Am mult mai puțin praf în curte, pe geamuri, pe casă, pe grătar. Contează atât de mult.

Ultimele articole

Articole recomandate

35 Comments

  1. Bună George. Reușit reviewul, practic tot mai sănătoasă este munca în grădină, în aer curat. Mă bucur că aveți înclinații și spre agricultură. Felicitări pentru tot ceea ce faci.

  2. Mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acorzi, ca cititori ai blogului tău. Nu oricine își pune viața personală (sau cel puțin locuința, care e un aspect major al vieții) în spațiul public așa cum o faci tu, fără să ceri în schimb decât un „like” și un „subscribe”. Experiențele tale de construire a casei, atât de pline de tehnologie și atât de… pasive (energetic, desigur), sunt absolut captivante.

  3. George, ascute lama la mașina de tuns, se vede că rupe, nu taie. O să vezi ce mare e diferența de gazon după ce o ascuți. De regulă, mașinile de tuns nu vin cu lama ascuțită, ea trebuie ascuțită de utilizator ;)

  4. Nu stiu daca ai postat o filmare sau poze din interiorul casei, in afara de cele din 30 Dec. Sunt curios cum ar arata casa dupa terminarea constructiei un tur propriuzis al intregii case. Si, de ce nu, daca binevoiesti, 3D.

    Astept respunsul ☺️

  5. O masina serioasa de tuns iarba, cu motor pe benzina, cu propulsie (sa-ti protejezi spatele) si latime de taiere de cel putin 50 cm, te-ar ajuta sa termini treaba in mai putin de jumatate din timp. Am incercat si eu masinile de tuns electrice – e un chin. Lasa robotul, ia o masina de tuns pe benzina, cu propulsie. O sa termini treaba mult mai rapid, iar miscarea o sa iti prinda bine.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.