Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Totul despre grădină

Salutare și bine te-am regăsit. În acest clip vă spun tot ce am învățat până acum despre grădina care înconjoară #casabuhnici. Și curtea. Dar mai ales grădina. Textul va fi destul de scurt pentru că am multe să vă povestesc în video-ul de mai jos.

Cel mai important lucru însă la acest capitol, este că atunci când te decizi să îți construiești o grădină, indiferent că ai făcut sau nu deja casa, planifică acest proiect cu cea mai mare seriozitate. Atât terenul, pregătirea lui, sistemul de irigație, pâmântul pe care trebuie să îl așezi și plantele pe care le vei pune trebuie discutate în detaliu.

Grădinăritul este într-adevăr o pasiune, însă există la mijloc și multă chimie și știință. Fiecare plantă are un regim propriu de creștere, are nevoie de o anumită cantitate de apă și un minimum de întreținere. Contează ca și planta să fie de o calitate ridicată așa că atenție și de unde le cumperi. Dacă nu sunt îngrijite corect e foarte posibil să nu se prindă.

Am discutat toate aceste aspecte înainte de a mă apuca de grădină, cu toții oamenii cu care am putut vorbi la acel moment. Și tot simt că mi-a scăpat ceva. Momentan grădina îmi ocupă mai mult timp decât orice altceva din casă, mai ales tunsul gazonului care la aproape 1000 de metri pătrați îmi ia cam patru ore. De două ori pe săptămână.

Știu, e relaxant, îmi place, dar nu știu pentru cât timp. Am nevoie neapărată de un robot de tuns iarba și abia aștept să ajungă în grădină să își facă treaba singur și nestingherit.

A, era să uit, cel mai important sfat pe care ți-l pot da odată ce ai ales terenul este să plantezi gard viu. Nu beton, nu scândură, ci gard viu. În trei ani va crește suficient de mult, se va îndesi dacă este tuns periodic și crede-mă, este cea mai bună idee pe care am avut-o atunci când am construit casa. Cea mai bună. Am mult mai puțin praf în curte, pe geamuri, pe casă, pe grătar. Contează atât de mult.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.