#casabuhnici – Priza de încărcare auto

Încă nu m-am hotărât, însă aceasta este probabil priza de încărcare auto pe care o voi cumpăra. Mai durează puțin până voi lua o mașină electrică, mai ales că se anunță multe surprize mai ușoare pentru buzunarul meu în 2018. În plus, multe din mașinile anunțate pentru acest an vor avea o autonomie mai mare și o încărcare mai rapidă. Suficientă cât să ajung acasă, să beau o cafea și apoi să plec din nou la treabă.

Ați observat poate că îi spunem priză de încărcare și nu stație de încărcare. Priza, cea despre care vorbim astăzi, este varianta mai ieftină. Ea doar alimentează cu curent încărcătorul mașinii. Toate mașinile au un încărcător integrat. La anumite modele, mai scumpe, poți depăși curentul de încărcare al mașinii folosind o stație de încărcare, și astfel umpli bateriile mai repede. Eu mă voi baza pe încărcătorul mașinii, și astăzi mă uit doar la priză.

Pe scurt, aceasta o alegi în funcție de mașină. Dacă ai nevoie de 11KW atunci nu ai nevoie de cel mai performant model de priză. E suficientă cea de aproape 1000 de euro. Dacă vrei 22KW atunci mai crești prețul cu vreo 500 de euro. Priza depinde desigur și de ce instalație electrică ai instalată la casă, monofazat sau trifazat, ori dacă vrei să o poți folosi și pentru scule de grădină, la fel ca o priză normală de 220V.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Te-ai înscris la GIVEAWAY? Nu vrei un Razer Phone? De ce?buhnici.ro/giveaway

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

 1. Buna!

  Priza aia este de fapt o cupla industriala. Banuiesc ca pentru monofazat este de 63 A. Din 2011, in Romania, tensiunea monofazata este de 230V iar cea trifazata este 400V. Nu iti atrageam atentia asupra acestui lucru dar e pacat ca cineva care se ocupa de partea tehnica in general sa nu fie „updatat” in domeniul asta.

  Mult succes!

  PS. Inca astept sa vad tablotierul! :))

 2. Pana se vor instala masinile electrice la noi in tara dureaza.Si trebuie instalate multe statii in tara,deoarece cand apar masiniile incarcarea lor dureaza mult

 3. Salut George, am avut unul din cele 5 i3-uri castigate la BCR eGO in seara aceea la the Ark :)
  A fost dragut, pana in punctul in care l-am bagat la incarcat in curtea socrilor, aproximativ 40-50 de minute, si a venit factura de la enel, cu 200 sau 300 de lei in plus.. Inca nu am verificat cu ei daca a fost consumul marit in ziua aceea, dar o sa ma interesez, dar eram curios daca stii ceva legat de consumul de curent la o priza banala de casa, daca o incarci odata la 2-3 zile ce faci, vinzi caza sa platesti curentul?

  Bafta

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.