#casabuhnici – ”Tâmplăria cu geam termopan”

Așa spune Adriana că se numesc și eu am încredere în ea. Doar sticla este de tip termopan. Așadar, nu termopane ci tâmplărie cu geam termopan. Eventual tâmplărie PVC cu geam termopan.

Astăzi vorbim așadar despre lucruri care par mici în desen și generoase în relitate, despre ferestre, cu arhitecta Adriana Caraza care împreună cu colegii ei au gândit întreaga casă. Ea a spus cât de mari vor fi, ce formă vor avea și ce tipuri de ferestre trebuie să alegem ca să nu pierdem căldură pe timp de iarnă și să răcoare pe timp de vară. A, și să avem cât mai multă lumină naturală în casă. Pe timpul zilei de exemplu, în timpul șantierului, nu am avut nevoie de nici o altă sursă de lumină ca să putem lucra liniștiți. Acesta este meritul ei.

Interviul este lung, însă merită, așa vei afla și cum se izolează corect ferestrele cu geam termopan. Și nu, nu cu spumă. În nici un caz.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Te-ai înscris la GIVEAWAY? Nu vrei un Razer Phone? De ce?buhnici.ro/giveaway

Ultimele articole

Articole recomandate

25 Comments

 1. Se pot imbina rame de aluminiu in foarte multe locuri din tara. Vopsirea in camp electrostatic este de asemenea disponibila in mai multe centre specializate in Bucuresti si provincie. Chiar se poate folosi vopsea electrostatica imitatie lemn sau texturata (rugoasa).

 2. Buna ziua,

  Acele rame exterioare de aluminiu pot fi montate si dupa ulterior? Sa pp ca a avut loc montajul tamplariei, glafuri refacute etc inclusiv exteriorul casei facut.

  Multumesc frumos si daca da unde si cum ar trebui sa intreb la o fabrica de termopane?

  Ruxandra S

 3. Felicitări pentru acest proiect complex și deosebit ! M-am inspirat mult din aceste video-uri, mulțumesc ! Te rog să ne spui ce marcă de “ compriband “ a fost folosit pentru tâmplărie.

 4. Salut George,

  Ai putea sa ma ajuti cu un contact de unde gasesc acele consumabile pentru fixat/etanseizat ferestrele si usile. Nu de alta dar am de efectuat ceva montaje la mine acasa si chiar NU vreau sa folosesc SPUMA poliuretanica.
  Multumesc anticipat !

 5. Salut,

  Recent am montat la casa tamplarie PVC cu geam tripan de 44 mm 2XLOWE plus argon. Exista metode de a verifica daca este argon in interior ? Sunt dispus chiar si la verificare invaziva. Multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.