Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Cum și când injectăm curent în rețea?

O discuție foarte delicată care nu are un răspuns exact acum. Mi-aș dori să se întâmple mai repede, însă concluzia pe scurt este că, din nou, există niște legi care trebuie schimbate. Chiar și cei de la Enel își doresc acest lucru pentru că, deloc surprinzător este benefic și pentru ei să primească curent de la consumatori, sau prosumeri cum nise mai spune.

Așadar, dacă ai fotovoltaice pe casă sau poate o mică hidrocentrală în spatele curții ori vre-un stâlp eolian acest lucru va fi posibil. Vei putea trimite înapoi în rețea energia electrică în surplus pe care o vei produce. Chiar și dacă vei avea mașină electrică se va putea face acest lucru.

Există chiar proiecte în această direcție, pentru ca o mașină electrică cu o baterie plină, atunci când este alimentată la rețea, să poată da curent, pe bani, în situații de nevoie sau de urgență. Sau pur și simplu pentru a echilibra rețeaua în zone unde există consum mai ridicat în acel moment. Totul cu voia ta, desigur.

Sper că ți-am trezit suficient de mult curiozitatea ca să te uiți la clipul de mai jos unde îți explicăm în detaliu ce înseamnă asta. Întrebarea mea este: tu ai panouri fotovoltaice? Ai în plan să instalezi așa ceva, cu speranța să poți recupera din investiție vânzând curentul pe care nu l folosești? Un subiect de discuție la care nu voi renunța până când nu văd lucrurile că se mișcă. Ba chiar și atunci, dăm detalii despre cât curent electric am vândut!

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.