#casabuhnici – Am măsurat abaterile cu nivela laser

Concluzia? Sunt doi milimetri în plus pe un colț. De la 7 mm la 9 mm. Eu zic că e bine, mai ales dacă așa spune și specialistul de la Bosch, cel care a venit cu nivela laser. Pe alte șantiere, planeitatea poate avea și diferențe de câțiva centimetri, la noi nu se acceptă mai mult de 7 mm pentru că așa a spus Șoflete. Iar eu am încredere în el, mai ales la montarea pereților.

”Jucăria” aceasta profesională poate măsura pe o rază de 250 metri, și pe ploaie și pe vânt dacă e nevoie, și are o eroare de măsurare de doar 0.5 mm. Mai multe detalii găsiți în materialul video de mai jos. Fiți pe fază, astăzi începem montarea pereților pe șantierul #casabuhnici. Bine, după ce repară băieții macaraua care a venit de dimineață lăsând o urmă de ulei pe toată strada.

Al doilea link este pentru camera live de pe șantier. Noi încercăm să o ținem non-stop în priză, dar mai pică curentul, mai ales noaptea. Răbdați cu noi.

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. Felicitari pentru tot proiectul si ca imparti si la altii din experienta ta. Te rog spune aici ce model de camera folosesti pentru LIVE de pe șantierul #casabuhnici , eventual si cum ai procedat ca sa transmiti live pe youtube (stiu ca camerele ieftine nu stiu sa faca streaming pe youtube)
    Thx si spor in continuare.

  2. Receptorul se pune la zero (adica undeva pe la jumatatea riglei) atunci cand vrei sa verifici diferentele de nivel, si se actioneaza acel surub inferior care fixseaza rigla telescopica.
    Odata stabilita cota de plecare se slabeste surubul superior (cel ce fixseaza receptorul laser) si se misca sus sau jos pana cand receptorul este la acelasi nivel cu statia.
    Se citeste diferenta de cota. Daca este in zona rosie va fi cu minus iar in cealalta zona cu plus.
    Tipul care foloseste laserul a fixat cota de plecare undeva pe la -46, ceea ce este gresit.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.