Camera care îți măsoară temperatura

Termoscanare, numărare de oameni și mașini, recunoaștere de numere de înmatriculare și chiar identificare biometrică. Nu cred că inventatorul camerei video s-a gândit că un astfel de dispozitiv poate fi folosit în atât de multe scopuri.

Astăzi avem pe masă mai multe camere profesionale de la Dahua.

Începem cu o cameră cu termoviziune, Dahua BF5401. Nu este ieftină, undeva pe la 4000 de euro, însă poate măsura cu precizie temperatura și la cinci kilometri distanță. Atunci când subiectul este aproape face și fotografii. Camera este capabilă să fotografieze zece oameni simultan și copiază tot într-o bază de date și trimite alerte. Astfel de camere sunt folosite în spații comerciale și clădiri de birouri pentru a verifica temperatura celor care intră în incintă. Fără contact! S-ar putea să nu le vezi deloc.

Al doilea aparat este o cameră folosită pentru automobile. Recunoaște numere, culoare și model. Și asta nu e tot. Măsoară și viteza cu care circulă mașina, dacă nu depășește 70 km/h. Are un nume lung, Dahua ITC215-PW4I-IRLZF27135 însă poți să ceri un LPR (License Plate Recognition) atunci când cauți pe site-ul celor de la Spy-Shop, de unde le-am împrumutat.

A treia este o cameră de tip DOM, la 360 de grade pe orizontală care poate număra oameni. Foarte utilă de exemplu pentru un magazin, atât pentru supraveghere dar și pentru statistică. Să vezi zonele cele mai aglomerate și obiceiurile de cumpărare ale clienților. Te poate avertiza, de exemplu, când se golește un raft sau unde să delimitezi mai bine circulația. Aceasta este Dahua IPC-EBW81230.

A patra este și cea mai interesantă pentru mine. Acum câțiva ani aceasta costa cel puțin 600 de euro. Acum este doar 600 de lei. Este o cameră care vede la fel de bine atât pe timp de noapte cât și ziua și vede color. Fără infraroșu! Are un senzor uriaș care poate capta suficient de multă lumină pentru o imagine clară. Aceasta este Dahua IPC-HFW5249T.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.