Categorie: Auto

Autovit.ro se schimbă din nou. Tot prost arată!

Mai țineți minte site-ul acela vechi, urât, care se bloca des numit autovit.ro? După ce proprietarul târgului din Vitan l-a vândut pentru un preț record, au venit specialiștii și au zis, hai să îl facem mai bun. Schimbarea dramatică de design a omorât traficul pentru că a dezorientat utilizatorii obișnuiți cu site-ul vechi, lent dar clar, cu care se obișnuiseră.

La distanță de încă vreo câțiva ani, autovit.ro repetă prostia și își modifică dramatic interfața. De acum concurează cu o mare de site-uri dezlânate, fără focus dar mai trage încă de inerția brand-ului și baza de oferte luate la ”botul calului” din târg.

Să disecăm scurt.

Au pus în mijloc, acolo unde te uiți prima dată, un Porsche scump și niște cifre ilizibile despre câte anunțuri au ei. Preferam un buton clar de postare cu prețul citeț lângă. Motorul de căutare trebuie accesat din coloana din stânga și nu îl bate pe cel de pe mobile.ro nici după atâția ani de când se concurează.

Au avut ei ideea că oamenii bagă ”dacia logan” in căsuța de căutare și nu mai vor specificații așa că au făcut căutarea gen ”google”. Prost. Abia apoi se deschid filtrele de specificați care arată ciudat și nu sunt deloc intuitive.

Sper să facă ceva deștept cu site-ul pentru că încă mă mai încăpățânez să folosesc platforma lor pentru căutări din România. Dacă nu se trezesc, o să le-o ia mobile.ro înainte tocmai din inerția unui design curat, logic și cu îmbunătățiri de performanță discrete, punctuale, RARE. Adevărul este că oamenilor le plac lucrurile simple, banale, cu care să se învețe repede și să nu se schimbe dacă se poate niciodată.