Autovit.ro se schimbă din nou. Tot prost arată!

Mai țineți minte site-ul acela vechi, urât, care se bloca des numit autovit.ro? După ce proprietarul târgului din Vitan l-a vândut pentru un preț record, au venit specialiștii și au zis, hai să îl facem mai bun. Schimbarea dramatică de design a omorât traficul pentru că a dezorientat utilizatorii obișnuiți cu site-ul vechi, lent dar clar, cu care se obișnuiseră.

La distanță de încă vreo câțiva ani, autovit.ro repetă prostia și își modifică dramatic interfața. De acum concurează cu o mare de site-uri dezlânate, fără focus dar mai trage încă de inerția brand-ului și baza de oferte luate la ”botul calului” din târg.

Să disecăm scurt.

Au pus în mijloc, acolo unde te uiți prima dată, un Porsche scump și niște cifre ilizibile despre câte anunțuri au ei. Preferam un buton clar de postare cu prețul citeț lângă. Motorul de căutare trebuie accesat din coloana din stânga și nu îl bate pe cel de pe mobile.ro nici după atâția ani de când se concurează.

Au avut ei ideea că oamenii bagă ”dacia logan” in căsuța de căutare și nu mai vor specificații așa că au făcut căutarea gen ”google”. Prost. Abia apoi se deschid filtrele de specificați care arată ciudat și nu sunt deloc intuitive.

Sper să facă ceva deștept cu site-ul pentru că încă mă mai încăpățânez să folosesc platforma lor pentru căutări din România. Dacă nu se trezesc, o să le-o ia mobile.ro înainte tocmai din inerția unui design curat, logic și cu îmbunătățiri de performanță discrete, punctuale, RARE. Adevărul este că oamenilor le plac lucrurile simple, banale, cu care să se învețe repede și să nu se schimbe dacă se poate niciodată.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

  1. Nu stiu de ce aveam impresia ca se putea posta si gratis. Greseala mea :D

    Au introdus noua versiune cu ceva timp in urma pentru teste. In mod sigur ne vom acomoda cu noua interfata (la fel a fost si cu noile interfete ale celor de la Google si Facebook). Va fi mai greu la inceput, dar incet, incet….

  2. Mama in ce hal au putut sa-l faca! O cautare care inainte o faceam in cateva secunde, acum mi-am batut capul si ma uitam ca curca-n lemne ca nu gaseam unde sa bag modelul de masina. M-am dat batut pana la urma, sa fie sanatosi.

  3. SUNT COMPLET DEZAMAGIT !!!! AU FACUT O MARE PROSTIE CU ACEASTA SCHIMBARE , PRACTIC AU COMPLICAT FOARTE MULT O CAUTARE , TOTUL A DEVENIT NECLAR !! PACAT……

  4. mie imi place pentru ca e mai aerisit, ajungi repede si la cautare si la postare si pana la urma ne vom obisnui. de fiecare data cand se schimba ceva nu ne convine nimic. sa vedeti la ei pe facebook cum zic unii ca vai ce varza si apoi revin ca interfata e gandita f bine dar observi asta in timp.

  5. felicitari pentru blog si pentru munca depusa d-le george! referitor la site-ul celor de la autovit, am folosit si eu acest site in cautarea unei masini. tare bun ar mai fi un buton care sa te duca inapoi la lista cu rezultatele cautarii (poate nu l-am vazut eu). e clar ca cei de la mobile.ro castiga teren. de pe mobile.de mi-am cumparat masina. am vazut ca si pe mobile.ro au cateva informatii in ceea de priveste deale-rul si mai ales anul de cand lucreaza cu cei de la mobile.ro. cred ca si cei de la autovit ar trebui sa introduca acest aspect, avand in vedere ca ei sunt mai vechi in acest domeniu.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.