Categorie: Auto

VIDEO Mazda RX-8 – Ofrandă pentru zei

Dumnezeul mașinilor își cere ofranda. Din păcate RX-8 ne părăsește din cauza normelor anti-poluare ale minunatului conglomerat european. Totuși, și-au atins țelul! A adus maselor un coupe simplist, care rămâne în istorie.

Mazda este singurul producător care a profitat de tehnologia motorului Wankel până aproape de zilele noastre. Un propulsor puternic dar cam de unică folosință, pentru că ajungi să măsori consumul de ulei în litri la suta de kilometri. Mulți spun că motorul rotativ este un consumabil. Păcat că l-au mai optimizat abia spre sfârșitul vieții. E cam la fel cu și cu sistemele de operare. Când avem în sfârșit o versiune stabilă, vine un update catastrofal. Dar să revenim la RX8.

Tocmai asta este de apreciat. Nu este mașina perfectă din niciun punct de vedere. Suspensia este prea tare. Prea mult zgomot la interior și cutia de viteză va deveni enervantă după vreo trei semafoare. Mai rămâne direcția, care își arată potențialul doar pe Transfăgărășan.

Clipul este în format HD. Alege opțiunea 720 sau 1080 in funcție de viteza internetului tău și rulează în fullscreen.

Oare câte mașini sunt la fel de imperfecte în aceeași bani? Până și Ferrari vinde acum un break. Motocicleta cu patru roți și scaune Recaro, din păcate, se mai vinde doar în Japonia, sub sigla unei ediții limitate. Dar există totuși o rază de speranță pentru nostalgici: Mazda MX-5. Nu are motorul rotativ, dar în rest este aceeași. Bine, nu chiar…

Nu uita să dai like, +1 sau tweet.