VIDEO ASUS UX305 F – laptopul momentului – review complet

ASUS ZENBOOK UX305_PR01

Multă vreme mi-am permis doar desktop și chiar când aș fi avut bani de un laptop ieftin am rămas tot pe PC-ul cu carcasă mare. Eram hotărât să cumpăr cel mai bun procesor pe care mi-l permiteam și să construiesc sistemul în jurul lui.

Între timp prioritățile mele s-au schimbat (desigur și veniturile) dar mai ales obiceiurile de folosire a calculatorului. Acum nu mai vreau putere, pentru că nu prea mai sunt laptopuri lente, ci autonomie. Lucrez mult pe blog, citesc, scriu și sunt foarte mobil. Asta nu înseamnă că vreau doar o baterie mare. Cel puțin la fel de importante ca orele de baterie sunt pixelii ecranului. Nu mă voi întoarce niciodată la un ecran sub Full HD ba chiar caut mereu unul cât mai dens care să îmi ofere cea mai bună imagine.

De accea folosesc acum un Macbook Pro 13 Retina. L-am ales reflex după ce am avut înainte alte două Mac-uri, ultimul chiar un 15 Retina. Îl recomand oricui cu o excepție. Să îți și placă experiența Mac. Dacă ești om de PC, cred că am găsit însă cea mai bună opțiune. Asus făcea deja laptopuri superbe, dar acest UX305F este un moment de referință. Iată-l în review-ul meu video.

Specificații ASUS ZenBook UX305
Sistem de operare Windows 8.1 / Windows 8.1 Pro
Procesor Intel Core M 5Y10/5Y71
Grafică Intel HD Graphics 5300
Memorie LP DDR3 1600MHz 4GB/8GB
Ecran 13.3 inci 16:9 IPS QHD+ (3200×1800) / IPS FHD (1920×1080)
Cititor de carduri SD/SDXC
Stocare SSD 128G/256G/512GB
Conectivitate 802.11ac & 802.11a/g/n
Ethernet 10/100Mbit/s prin cablu de extensie
Bluetooth v2.1 + EDR
BT 4.0 (card combo WLAN+ BT 4.0)
Camera HD 720p CMOS
Tastatură chiclet 286mm, fără ramă
Interfață 1 x Micro HDMI
3 x USB 3.0 (1x charger+)
Conector audio
Cititor SD/SDXC
Audio ASUS SonicMaster
Microfon integrat
Baterie Litiu-polimer 45Wh
Adaptor AC Ieșire: 19V 45W
Intrare: 100~240V AC, 50/60Hz
Dimensiuni & greutate 324 x 226 x 12.3mm, 1.2kg

Ultimele articole

Articole recomandate

57 Comments

  1. Imi place, dar nu as renuntat la MacBook Pro Retina, in favoarea acestuia, inca nu vad nici un ultrabook cu windows capabil sa concureze cu MBP-R, autonomie, design, calitate! Dar ar fi interesanta o comparatie intre MacBook Pro Retina 13″ si ASUS Zenbook UX301LA ?
    Felicitari George pentru tot ceea ce faci, iti urmaresc de fiecare data cu placere postarile!

  2. Ai uitat asa de repede ce ai testat tu insuti acum cateva zile? Cum adica este singurul ultrabook pe 13,3 inch cu o rezolutie de 3200/1800p? Dar Lenovo Yoga 3 Pro ce rezolutie are? DA are exact aceeasi rezolutie ca si acesta adica ambele cu o rezolutie mai mare decat Apple MacBook Pro si asta fara sa uitam ca produsul Apple are o marime a display-ului semnificativ superioara deci in consecinta o densitate net superioara la cele doua Ultrabook-uri un detaliu pentru care ochii o sa-ti multumeasca inzecit.

  3. Iar daca vrei sa cumperi cu adevarat cel mai inalt standard cand vorbim de rezolutia ecranului atunci vei sarii la produsele ce livreaza imagini 4K si chiar merita facut acest pas pentru ca preturile sant similare cu a acestuia sau cu al lui Lenovo Yoga 3 Pro chiar mai mici decat a ultimului mentionat dar tot Lenovo ne livreaza acele preturi inclusiv procesoare mai puternice dar este drept ca in carcase ceva mai groase dar merita inzecit grosimea superioara cand stii ca la aceasi bani sau chiar mai putini iei un ecran 2160p vs 1800p ori procesoare Hasswel I5 care valseaza in cele mai solicitante jocuri din punct de vedere grafic. http://www.compari.ro/notebook-laptop-c3100/3840-x-2160/?orderby=1

  4. Salut. Daca este in regula as vrea sa imi exprim si eu părerea despre acest Asus si anume: cred ca il supraevaluezi. Cu excepția design-ului care pot spune ca este de 10/10 ca specificații lasă de dorit mai ales pentru prețul estimat. Ar fi interesat sa îți spui părerea despre procesor, ram si baterie si dupa cateva luni de utilizare si sa ne zici cate taburi poți deschide sau cat sta sa deschidă un fișier doc mai complex. Personal acum un an am achiziționat un Samsung NP700Z5C despre care la momentul respectiv spuneam ca e „OZN” cu procesor I5, 12GB Ram, HDD+SSD, carcasa aluminiu, tastatura iluminată, batery Life 9.2h 8 celule 80wh, video NVIDIA 2GB etc. In prezent are momente in care pare ca memoria RAM se „chinuie” , bateria greu mai ajunge la 5 ore. La momentul respectiv am ales sa merg pe criteriul Samsung/Win si nu pe Mac si chiar am plătit extra dar dupa 1 an de utilizare este mult sub Mac chiar daca „pe hârtie” arată mai bine. Iar ASUS-ul prezentat pare mult sub cel menționat mai sus.

    Mulțumesc

    Bafta

  5. Salut ! Un review foarte bun George felicitari !
    Este un concurent destul de serios pt macbook dar nu cred ca il bate.
    Produsele celor de la apple au mereu ceva specia !
    Eu sunt utilizator de asus am un x55 cu i3 si nvidia si sunt destul de multumit de el ! Am o tastatura asemanatoare dar nu imi merg functiile de sus gen luminozitate , am tot win 8 .

  6. George, eu inteleg ca esti doar jurnalist dar daca ai ales sa te ocupi de tehnica IT ar trebui sa fii mai atent la ce zici.

    PC inseamna Personal Computer. Un MacBook sau iMac sunt PC-uri. Un laptop Asus este tot un PC.

    Ca sa iti fie simplu: laptop Apple vs laptop Asus.

  7. Precedentul Zenbook UX31 era o copie dupa Macbook Air aproape 90% de la tastatura pana la garnitura de cauciuc de pe marginea ecranului. Din ce am vazut in review-ul tau modelul de fata parca este un pic diferit in comparatie cu Macbook Air, si asta este un lucru bun din partea Asus.
    Nu am vazut insa daca are tastatura retro iluminata. Ar fi un mare minus daca acest lucru nu este prezent pe un ultrabook de ultima generatie.
    Ca si specificatii pare ok, nu stiu cum se descurca procesorul asta nou cu un fisier .xls cu 15 – 20 mii de linii si cu multe formule.
    Ar fi interesant in review-urile de laptop-uri sa rulati si niste fisiere (XLS, JPG, MP4, PDF, etc.) de dimensiuni mari sa vedem cum „face fata”. De cele mai multe ori benchmark-urile nu reflecta realitatea cotidiana.

  8. Si oricum ar fi… nici un laptop nu se ridica la nivelul unui MacBook fie el Air sau Pro (nu mai vorbesc de Pro Retina). Nu mai vorbesc de OSX vs Windows (btw PC-urile Apple pot rula si Windows; chiar mai bine decat PC-uri dedicate).

  9. Pare interesant laptopul, dar totusi 0,8 – 1 ghz, chiar daca e pe 4 nuclee e exagerat de putin, am facut trecerea pentru 10 zile de la un Macbook Pro normal i5 2.3ghz si 4gb ram, la un HP 13,3” Spectre 13-3003es, si efectiv muream langa el, la lucruri banale functiona farte greu, se bloca, sau incepea sa se incalzeasca mult prea tare! Asa ca din experienta personala nu as risca sa cobor de 2.0 ghz oricat de nou ar fi procesorul!
    George am o intrebare pentru tine, la un MBP-Retina cel de 128, ce este mai ok sa ii pun I7 sau 16 gb de ram? ( Nu imi permit ambele update-uri ) Il folosesc doar pentru navigat pe interent, filme, facebook, muzica, putin de tot Autocad ( am un curs la facultate ) si poate un joculet desi nu cred! Nimic de editat video/foto! Sau ar fi mai bine sa astept sa vad ce vor scoate in aprilie?
    Iti multumesc anticipat si tine-o tot asa cu review-urile, faci o treaba foarte buna!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.