Categorie: Auto

Anvelopele de iarnă – o dispută între şlapi şi ghete

Din punct de vedere juridic ne referim la anvelope de iarnă atunci când vorbim despre acele anvelope care respectă şi sunt omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, după caz.

Conform Directivei Europene 92/23/CE din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, anvelopele de iarnă se individualizează prin prezenţa simbolului M+S (sau a derivatelor M/S, M-S, M&S), dar şi a unor semne distinctive, precum un fulg de nea sau o creastă alpină.

Aceasta este povestea pe scurt. Articolul ultra-complet şi corect este pe www.promotor.ro

Ce mai vreau să adaug este că dincolo de orice dispută, dincolo de preţuri, dincolo de mărci şi interese rămâne viaţa ta, a celor din maşina pe care o conduci şi celorlalţi de pe stradă. Aşa că renunţă la şlapi pe derdeluş..