Categorie: Editorial

Adevăraţii criminali

O să spuneţi că de când sunt nişte muncitori criminali… Că doar ei ridică o casă, nu omoară pe nimeni. Dar dacă vă spun că praful pe care ei îl produc nu se duce numai pe maşina ta pe care o murdăresc şi mătuiesc sau pe hainele tale…

Praful de pe şantierele din Bucureşti ne îmbolnăveşte şi omoară pe noi şi copiii noştri cu zile. Numărul celor mici care fac astm se dublează anual din cauză că Bucureştiul este cel mai poluat oraş cu praf din Europa. Şi cei mari fac boli ale tractului respirator. Urmează alergiile, îmbătrânirea pielii etc.

Lipsa funcţionarilor care ar trebui să aplice legea şi pe care îi plătim pentru zile de muncă, pensie, concediii, asistenţă socială le permite acestor animale să facă exact ce vor. Şi-au luat o bandă de pe Calea Vitan colţ cu Mihai Bravu, adică în plin centru, şi au răsturnat betonul pe asfalt. Şoferul de pe betonieră nici măcar nu s-a sinchisit că este filmat sau pozat când îşi spăla instalaţia în stradă, pe asfaltul proaspăt. Să nu mai spun că pe şantier muncitorii nu erau echipaţi sau asiguraţi. Pentru acestea adunate, lucrarea ar fi fost oprită, iar proprietarului i s-ar fi deschis un dosar, dar într-o ţară civilizată. Nu în bâlciul ăsta denumit Bucureşti.

Aşa că o să trimit eu pozele la primaria de la sectorul 3, ca să aibă dovezi suficiente să dea măcar nişte amenzi. Vă sfătuiesc să faceţi la fel când mai vedeţi aşa ceva. Conform legii sunt obligaţi să vă răspundă. Că doar de aceea îi plătiţi.