Discriminare pe ebay

Cred că s-au săturat pur şi simplu de noi. Sunt un client obşnuit al ebay.de, însă azi am descoperit că ebay nu mă mai place. Am încercat să cumpăr ceva de la un vânzător care este de acord să expedieze către întreaga Uniune Europeană. Din câte se vede, mai puţin în România.

Mesajul este, cred eu, revelator:
„Vă aflaţi într-o ţară în care vânzătorul nu expediază marfă.”

Am scris vânzătorului, însă acesta mi-a răspuns sec. Că să licitez pe pagina de internet şi se rezolvă. Un fel de: „Vezi-ţi de drum!”

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

12 Comments

 1. Si eu cumpar destul de des de pe eBay, dar .com

  Chiar zilele trecute am vrut sa cumpar o telecomanda pt laptopul meu, vanzatorul trecand doar SUA ca tara in care expedia. Pe langa acest fapt, cu tupeul de roman pe care-l detin, i-am mai adresat o intrebare si cu privire la o scadere de pret, desi era un obiect „Buy now”.

  Americanul a fost de acord si cu pretul si cu includerea Romaniei pe lista tarilor destinatare. In concluzie, depinde pe cine intalnesti si daca aplici metoda „incercarea moarte n-are”. ;)

  Bafta!

 2. il poti raporta…daca tii mortis sa fii batman!
  din nou, exista posibilitatea de a alege: e o piata mare si plina de vanzatori si oferte. nu are rost sa irosesti timp si energie intelegand sau incercand sa ii explici celuilalt cum dadeam noi foc la holde si cum niciodata nu am dus razboaie de cucerire.

 3. poate se rezolva cu calm si politete :) Daca el scrie ca trimite in EU fara sa insire tarile , atunci nu stie ca Romania e in EU . Nu ar fi primul care nu stie asta…exista destui care pur si simplu nu au cultura generala sau chiar nu ii intereseaza . Asa ca poate printr-o intrebare se rezolva totul :)

 4. Vanzatorii sau cumparatorii de pe ebay poarta o raspundere juridica simbolica. Chiar si in cazul in care trimiti banii si nu primesti marfa, e atat de greu de detectat infractorul incat iti vine lehamite. Am patit-o, deci stiu. Politia germana inca face cercetari.

 5. Vanzatorii sau cumparatorii de pe ebay poarta o raspundere juridica simbolica. Chiar si in cazul in care trimiti banii si nu primesti marfa, e atat de greu de detectat infractorul incat iti vine lehamite. Am patit-o, deci stiu. Politia germana inca face cercetari.

 6. Eu am patit-o si mai interesant, m-a anuntat vinzatorul de pe un site din UK ca pot cumpara de la ei dar:

  1. Ei nu dau factura pentru decontare de TVA, desi sint firma si noi sintem firma si cumparatura era intra-EU business purchase si le dadusem VAT#-ul nostru – le era lene pur si simplu

  2. Nu acorda garantie pentru produsele vindute in Romania (asta a fost tare). I-am intrebat cum vine asta cu garantia oriunde in UE mai putin in Romania, la care mi s-a raspuns „because you are in Romania and the manufacturer is in the UK”. Cu alte cuvinte m**e ba! (scuzati expresia)

  3. Cind i-am atras atentia ca e un pic in afara legislatiei EU ce imi tot indruga el, s-a trezit ca „tocmai s-a vindut produsul” pe care il vroiam eu (desi si acum apare cu stoc la ei pe site) si m-a trimis la plimbare… evident ca nu mai cumpar in veci de la ei.

  Razvan

 7. Traiesc in Germania de 5 ani, folosesc ebay-ul frecvent si citeam pe forumurile de la ebay ca nemtii au avut mari probleme (tzepe!) cu tranzactiile efectuate cu cei din Est, in special Romania. Asta era la cumparare de la romani. Probabil acum sunt sceptici si la vanzare/livrare catre Romania, probabil au fost cazuri de hacking/tzepe si decat sa isi bata capul prea tare s-au gandit oamenii ca mai bine inchid piata spre Romania. Trist, dar adevarat. Cel mai trist e insa imaginea inca foarte „patata” pe care o au romanii aici…

 8. Din cauza unor dobitoci care au fraudat ebay in SUA majoritatea conturilor care se logheaza din Romania, atentie, nu care sunt din Romania, pe ebay au inceput sa fie blocate.
  Ne-au inchis conturile si am ramas cu marfa in stoc, angajati care trebuie platiti si utilitati doar pentru ca ne logam din Romania desi livrarile, compania si vanzarile se fac in UK.
  Prima oara motivul a fost unul aberant ca dureaza prea mult transportul, apoi dupa discutii indelungate cu cei de la ebay ne-au confirmat ca singurul motiv pentru care ne-au inchis magazinele online este cel al provenientei din Romania. Nu au avut macar decenta sa ne informeze in avans ca sa opresc transportul din aceasta saptamana.
  Discriminarea se pare ca este la moda.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.