Viena te mănâncă dar nu te înghite!

Mașinile străine sunt primele săltate din fața palatului Schonbrunn, de la Viena. De preferat să fie din Est! Uite un norocos din Timișoara și unul din Ungaria.

Poate îi dă cineva de veste timișoreanului că poate cere daune pentru avarierea mașinii la tractare.

De aceea am început să evit călătoriile cu mașina în afara țării. Mai bine cu ceva închiriat sau cu transportul în comun. Excelent dealtfel în Viena.

Ultimele articole

Articole recomandate

15 Comments

  1. Ma bucur din suflet. Mai in fata, pe stanga, dupa acel complex sportiv, exista o parcare cat cea din fata casei poporului in care gasesti intotdeauna locuri libere. Anul trecut am fost si eu in Viena cu masina, si m-am invartit pana am gasit o parcare. El a vrut sa parcheze in buricul targului. Asta este. Prostia se plateste, chiar si in Viena.

  2. PS: In prima poza, cea cu acea Laguna, se vede in departare pe partea stanga un „P” mai mare decat capul posesorului de 407. Nu crezi ca e normal sa i-o ridice?

  3. De ce n-o fi parcat in spate unde e gratis parcarea? Dezavantajul este ca trebuie sa mergi un pic pe jos, prin parc, catre palat… dar nah, romanul ar fi parcat exact in fata intrarii :)))))

  4. Sper sa fie o lectie buna pt timisorean. Cat despre calatoritul cu masina in alte tari … indif in ce tara am fost cu masina mea sau cu masina inchiriata, mi-am cautat de acasa parcarile mari si rezonabile la pret unde sa pot lasa masina in sigurata. Daca nu am avut notat, GPS-ul te poate ajuta sa gasesti parcari in jurul pozitiei in care te aflii, insa ne avand detalii, m-am trezit uneori sa „iau teapa” si sa platesc sume mai mari pentru ora de parcare. Chiar si daca nu as avea GPS sau parcari notate, tot nu as avea curaj sa parchez aiurea sau sa fac alte „manevre” nepermise. Apropo de parcare aiurea, am vazut in Salonic cu un politati scotea cu surubelnita numerele unei masini care dublu-parcase pe o stradutza din centru, chiar daca avea avariile puse.

  5. Cat am umblat pe afarasi cu masina personala si inchiriata, nu m-am simtit niciodata „vanat” atata timp cat am respectat regulile. Exact cum spunea cineva mai sus, am parcat legal si poate am platit 2 sau 5 euro in plus dar nu se pune problema ca „are cineva ceva cu tine ca esti roman” atata timp cat esti corect.
    Nici strainii nu sunt mai breji ca noi , dar ei stiu ca riscul sa ia amenda e mare nu ca la noi unde marlanul e rege si legea e privita ca o gluma buna

  6. George nu stiu de ce spui ca e mai bine cu masini inchiriate, pentru ca legea in afara se aplica pentru toata lumea. Incearca sa parchezi tu o masina cu numere de Austria ilegal si o sa vezi ca tot e ridicata; si de platit tot o sa platesti pentru ca firma de inchirieri iti ia datele cardului drept garantie si o sa-ti opreasca banii de pa card. Adica n-am vazut din pozele atasata ca astia din est ar fi discriminati si cei nu numere de Austria sunt lasati sa parchezi ilegal. Poate doar au prioritate la „ridicare”, dar in final toate masinile sunt ridicate. Eu am patit-o cu masina inchiriata – am luat doar un averstisment, eram foarte aproape de ridicarea masinii, pentru ca n-am stiut ca locul e cu plata in cursul saptamânii (in week-end ers gratis, parcasem in acelasi loc si a fost ok).

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.