Continuăm serialul despre anvelope cu îndreptatul victimelor pe care le fac gropile mioritice. Apreciez siguranța de sine și relaxarea domnului care știe că e victimă sigur cu jantele lui uriașe de Infiniti. Vă cer din nou indulgență pentru discursul mecanicilor. Rețineți că sunt academicieni doar la roți.
VIDEO – Anvelope, ghid complet – partea a 2-a
Articole recomandate
In legatura cu indreptatul jantelor de aliaj, eu am roti pe 18 cu care a venit masina si in decursul a 3 ani am facut 4 indreptari.
Prima oara m-a speriat faptul ca se poate sparge janta prin acest procedeu dar pe urma am aflat ca se intampla la jantele turcesti sau la replici, si mai putin la jantele de firma.
Am uitat sa mentionez ca nu am simitit nici-o diferenta la mers dupa ce au fost indreptate, dar nu am avut nici-o roata asa rau indoita ca cea din filmulet, si poate de aia.
Tocmai de aceea eu recomand jantele de tablă în oraș. Mult mai elastice, automat mai blânde cu suspensiile, și mai ieftine.
E o chestie de preferinte alegerea jantelor, dar daca e sa analizam mai bine drumurile din Romania sigur ar prefera un viitor cumparator cele de tabla.
Interesant, sper ca partea a 3-a v-a veni ceva mai repede.
Salut George, vreau sa-ti spun ca iti accesez blogul in fiecare zi sa vad daca a aparut ceva nou :)) Din punctul meu de vedere esti foarte bun in ceea ce faci si cred ca ai putea inlocui foarte usor emisiunea ProMotor. Dar am si eu o curiozitate… TU CE MASINA AI? :)) Toate cele bune!
@Marian – Nu mai am mașină personală de un și jumătate. Am un scuter Vespa. Cât despre ProMotor, nu cred că sunt suficient de bun.
@George Buhnici si cu imaginea masinii ce facem? Eu sunt de parere ca jantele schimba radical aspectul. Bineinteles trebuie sa iti asumi niste riscuri.
bune sfaturile despre jante,schimb de jante,indreptari etc
un lucru pe care l am observat este ca cei de la autosoft spala jantele inainte de a le echilibra,au nota 10+ pentru treaba asta sunt putine vulcanizari care respecta aceste procedee banale la prima vedere dar ff importante pentru etapele urmatoare.
un articol excelent.
incerci poate si cu reparatii mecanice,schimburi de capete de bara,pivoti,rulmenti,placute de frana+discuri etc?ar fi interesant sa stie cititorii tai daca se duc intr un service auto cam care sunt pasii pe care trebuie sa i respecte un mecanic pentru un anumit tip de reparatie.
Bună seara,
Mă numesc Marius Nicolae Florescu, absolvent al Facultatii de Mecanica, -Master si as vrea sa-ti spun ca acum un an de zile am facut un proiect de initiere privind modul de circulatie a autovehiculelor pe cale de rulare cu senzori de miscare. Ce inseamna asta? Este un sistem de depistare a a unor autovehicule care merge pe calea de rulare. In acest context sistemul se declanseaza atunci cand un autovehicul are o viteza destul de mare si astfel ca acest sistem reusesc in scurt timp sa limiteze viteza masini pentru a evita un accident tragic. Proiectul se afla in derulare in Germania-Berlin si totodata va fi subventionat atat din bugetul statului German cat si al U.E. Sunt convins ca daca era sa fie facut aici in Romania, total ma indoiesc ca Guvernul care desi impreuna cu celalalte ministere sunt adevarati pioni incompetenti si astfel ca acestia merg dupa doar prin pripriile interese.
Cele bune, Marius Florescu
p.s. e-mail:marius20046ro@yahoo.com
tel:0746893041
salut george.ma numesc adi si sunt din tg mures.am o intrebare.ce parere ai despre audi a4 ,fabricat in 2006/2007?vreau sami iau unul.multumesc mult.te salut.
uite ca vin din urma, imediat trec la partea a 3-a. Cit despre ProMotor, mi-am jurat sa nu ma mai uit la emisiune pana nu se intampla o „recarosare” sau macar o „revizie” completa. Mai multe nu vreu sa compentez.