VIDEO – Skoda Fabia 1.2 TSI – furia mică, verde, turbo!

S-a dus vremea motoarelor de 1,4, 1,6l. De fapt motoarele aspirate sunt pe ducă, trag ultimele guri de aer prin filtrul murdar. Viitorul este al motoarelor mici, cu cel mult patru pistoane, un turbocompresor și alte câteva artificii tehnice. Nu e de mirare că poți să scoți consum de 6-7% în oraș cu un benzinar cu 100 de cai putere. Așa cum e cazul TSI-ul care e deja pe piață de câțiva ani. Motorul supraalimentat pus și pe Skoda a reușit să-i facă pe români să renunțe la gurmandul și puturosul 1,6 MPI.

Însă, ca orice obiect nou, încă în fașă, n-au lipsit problemele de fiabilitate care între timp au fost exterminate. Pe Fabia, motorul ăsta nici că pică mai bine. E ideală în oraș pentru sprinturi de la un semafor la altul, plus că are caroseria ușoară, 85 de cai putere și cuplu cât să dai și altora.

Mi-a plăcut că atât ca aspect cât și ca motorizare, mașina pare ideală pentru puștii abia ieșiți de pe băncile liceului, proaspăt posesori de diplome de bac. Părinții știu că au lăsat pe mâini bune beizadeaua, nici nu trebuie să le dea prea mulți bani pentru benzină.

Ultimele articole

Articole recomandate

99 Comments

  1. Buna ziua! Cum a ramas cu problema lantului de distributie la aceste motoare?
    Au fost probleme doar la 1.2 tsi 105 Cp sau si la 1.2 tsi 85 de CP? Ca m-ar interesa sa cumpar o skoda fabia fix ca in videoul de mai sus.
    Multumesc!

  2. Domnilor, domnule George Buhnici, cine stie cum s-au rezolvat problemele cu trepidatiile la pornirea motorului de la Skoda Fabia 2 HTP? Pe forumul vw sunt cateva sute de mesaje cu aceasta problema, dar nu am gasit nici o solutie finala. Stiu doar ca aceasta problema a avut-o si Fabia1, la care s-a schimbat softul ECU.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.