VIDEO Renault Megane RS Trophy 275 – Trofeul bărbaților

Renault Megane RS Trophy (2014)

Iubesc Megane RS Trophy. Mă culcam, visam și mă trezeam cu el în minte. Au fost diminețile în eram gata de plecare în 10 minute, nu 50. Nu aveam răbdare să beau cafeaua acasă, ci abia așteptam să ies din scara blocului ca să-i deschid ușa și să apăs butonul Start. Răcoarea dimineții făcea ca motorul să stea turat excesiv și toba tușea ca un fumător în diminețile grele.

Inventam probleme doar ca să scot mașina la drum, și cu toate astea, consumul nu depășea 11-12 litri la sută în oraș. Cel puțin cât a stat la mine (Marian). Și știi că ți-am scris mai sus că nu aveam timp să beau cafeaua acasă. În perioada aceea era mai bună cicoarea din Pitești.

În timp ce alții văd minuni în icoane și pereți uzi, eu văd binecuvântare în Megane RS. Fundul meu a învățat să citească orice informație pe care Trophy mi-o trimitea prin scaun. Suspensiile Ohlins fac o treabă excelentă iar cutia de viteze te premiează pentru fiecare schimbare rapidă.

Am avut ocazia să conduc Megane RS Trophy 275 și pe circuitul de la Adâncata. Rar am întâlnit o mașină care să te muncească atât de tare. Diferențialul se simte ciudat, dar doar când nu o calci suficient când vrei să ieși din viraj. La 20 de grade câte erau afară, am transpirat ca după o oră la sală. Iar butonul RS schimbă total mașina și sunetul evacuării.

Uite testul făcut de George:

Dar și impresii despre electronică:

Ultimele articole

Articole recomandate

46 Comments

 1. Si eu sunt pe dinafara. O idee ar fi sa faceti altfel de teste,cu alte obiecte. Sa pui o intrebare sa vezi,sunt sigurca multi vor asta. (Si eu de exemplu as vrea cu aparate dslr,echipamente de filmat,etc)

 2. @Zoli@Vladut@Serban Nu se bate cu Golf R tehnic vorbind daca ne referim la tractiune dar nu in sensul performantei. Golful R a fost testat in 2015 deci anul acesta pe Nordschlieife comparativ cu RS ce a fost testat anul trecut si sa clasat pe locul 194 cu timpul de 8 minute si 14 secunde foarte departe de timpul lui RS. Daca ar fii sa extrapolam ar fii ceva de genul Leopardul contra Leului. Ia giciti, cine este mai rapid, mai agil si toate la o diferenta considerabila, din nou daca ar fii sa exageram putin as spune ca pilotul RS-ului a terminat circuitul si a fumat o tigara pana a ajuns si Golf R la finis, in termenii cronometrarii pe acel circuit nici nu este o exagerare prea mare, acolo este mult doua secunde, cand vorbim deja de 20 de secunde este deja out of discution. Golful R se bazeeaza mai mult pe confort decat pe, performanta.

 3. Salut baieti,

  Tocmai ce m-am intors sa lucrez in domeniul industriei auto (roboti industruali) si chiar am fost prin Franta printr-o uzina Renault (Caroserie), si ma gandeam la voi cu ar arata un reportaj facut intr-o uzina auto de la A la Z… :)
  Va urmaresc si astept alte teste!

 4. Salut George,

  Tocmai ce m-am reinceput sa lucrez in industria auto (roboti industriali), am si muncit intr-o uzina Renault din Franta, si ma gandeam cum ar arata un reportaj de-al tau intr-o uzina de la A la Z… :)

  Astept alte teste!

 5. STi sau EVO sunt mult peste trophy RS, George spunea ca pe segmentul asta este imbatabil. Desi probabil ca cele 2 costa cu vreo 5kE in plus. Un STi chel fata de un trophy RS full.

 6. Salut George !
  Daca imi permiti o sugestie pentru LAG TIME .
  Chiar daca esti intr-a 2-a , nu schimba viteza ,apasa ambreaj a doua oara si pedala de viteza mai la fund , iar masina va raspunde aproape instant .Turatia iti urca de la 3000 in sus , totul e sa schimbi apoi de la 3000 in sus . Vei avea sentimentul ca iti pleaca masina de sub tine ! Eu fac asta cu Megane disel 1.6 din 2007.
  Daca nu te descurci , ne vedem si iti arat ,totul e sa fiu in Bucuresti . Sunt artist plastic si am lucrari prin diferite locuri .
  Succes in tot ceea ce iti propui !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.