Categorie: General

VIDEO Renault Megane RS Trophy 275 – Trofeul bărbaților

Renault Megane RS Trophy (2014)

Iubesc Megane RS Trophy. Mă culcam, visam și mă trezeam cu el în minte. Au fost diminețile în eram gata de plecare în 10 minute, nu 50. Nu aveam răbdare să beau cafeaua acasă, ci abia așteptam să ies din scara blocului ca să-i deschid ușa și să apăs butonul Start. Răcoarea dimineții făcea ca motorul să stea turat excesiv și toba tușea ca un fumător în diminețile grele.

Inventam probleme doar ca să scot mașina la drum, și cu toate astea, consumul nu depășea 11-12 litri la sută în oraș. Cel puțin cât a stat la mine (Marian). Și știi că ți-am scris mai sus că nu aveam timp să beau cafeaua acasă. În perioada aceea era mai bună cicoarea din Pitești.

În timp ce alții văd minuni în icoane și pereți uzi, eu văd binecuvântare în Megane RS. Fundul meu a învățat să citească orice informație pe care Trophy mi-o trimitea prin scaun. Suspensiile Ohlins fac o treabă excelentă iar cutia de viteze te premiează pentru fiecare schimbare rapidă.

Am avut ocazia să conduc Megane RS Trophy 275 și pe circuitul de la Adâncata. Rar am întâlnit o mașină care să te muncească atât de tare. Diferențialul se simte ciudat, dar doar când nu o calci suficient când vrei să ieși din viraj. La 20 de grade câte erau afară, am transpirat ca după o oră la sală. Iar butonul RS schimbă total mașina și sunetul evacuării.

Uite testul făcut de George:

Dar și impresii despre electronică: