Categorie: Auto

VIDEO – Peugeot 308 – french urban

308-ul este o mașină parcă în contradictoriu cu ce ne-am obișnuit până acum de la francezi, sau cel puțin față de ce ne-a învățat sora Peugeot-ului, Citroen. Adică este o mașină simplă, extrem de frumoasă și rafinată. Parcă o plăcere să te sui în ea să pleci la serviciu și o încântare să dai o fugă până la munte sau la mare când va veni rândul vacanței de vară.

Îmi place interiorul, extrem de simplist și total opus de ideologia franceză, foarte prietenos și parcă mai degrabă nemțesc. La exterior, nimic de reproșat. Deși la aspect nu s-a umblat foarte tare cu creionul, pare o cu totul altă mașină față de variantă pre-facelift. Micile retușuri sunt de bun gust.

Când vine vorba de condus, Peugeot-ul este enervant de calm, nu te-ndeamnă la viteză și la accelerări bruște, cel puțin nu în varianta testată. Oferă o altă senzație la condus față de inamicii din clasa compactă: Astra, Golf sau Focus. Ai aceelași ”feeling” tipic pe care grupul PSA le are la mașinile sale, de parcă nimic nu leagă volanul de roți și transmisia de motor. Trebuie să conduci ca să-ți dai seama.  Aceeași problemă la oglinzi, ca la orice alt Peugeot. Ai impresia că au fost tăiate chiar acolo unde ai cea mai mare nevoie de ele.