VIDEO – Mazda 3 1.6D – un compot nereușit din fructe exotice

Nu-ți place Ford Focus? Atunci, băieții de la Mazda au unul mai frumos la ofertă. Costă mai mult, dar baba suferă la frumusețe, vorba aia! Cineva care își cumpără mașină, are parte de multe nopți nedormite. Dacă își ia una second-hand de la nemți, nu-l interesează altceva decât să fie cât mai mare. Însă, aceeași mentalitate la cumpărarea unui autoturism nou, te lasă cu un gust amar vreo 5-6 ani și cu o povară de 300 de euro pe lună. Decizia bună se ia greu. Chiar ai nevoie de un sedan? De 4-5 uși? De scaunele din piele? De navigația color? Ultimele-s doar pentru vecini, dar înțelegi ce vreau să spun.

18.000 de euro poate sunt mulți, sau nu. Să dai atâția bani pentru un sedan, diesel, pe care să-l folosești în oraș, înseamnă că ceva nu funcționează cum trebuie la mansardă, sau ai vecini orgolioși. După cum povesteam și la Corolla, benzina este alegerea cea mai bună, pentru o fâțâială de cel mult 10-15 kilometri. Dacă vii de la Balotești, sau faci naveta, adică cel puțin 30-40 de kilometri, doar dus, poate ar merita un diesel, dar și așa o să scoți un consum de 8%.

Mazda 3 e o mașină minunată, odată ce ți-ai înlocuit stilul tău de condus cu al ei. O mașină jucăușă, cu direcție bună și care arată minunat. Mulți îți vor spune că mașina asta e din clasa medie și te vor agasa cu întrebări de genul: de ce nu ți-ai luat Passat? La bord ai dotări comune pentru zilele noastre: pilot automat, scaune încălzite și alte câteva stratageme ale oamenilor de vânzări. Banii sunt la tine, și tu alegi: un Ford Focus mai frumos sau cel mai ieftin Volvo? Sunt cam aceleași mașini, dar pe game diferite de preț.

Ultimele articole

Articole recomandate

65 Comments

  1. vaaai nuuu , diesel la 2500 de ture dezastru :)))) E chiar maxim de normal ;) daca o sa conduci babeste si neinitiat schimband pe la 2000 ca te deranjeaza zgomotul ajungi la probleme cu turbina dpf ambreiaj si sistem nervos :))) Nu trage domn`, nu trage !!! `Aidi bre!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.