Categorie: Auto

Mașini din America – Pașii birocratici spre asfalt!

Screen Shot 2013-05-23 at 7.43.14 PM

A trecut moda maşinilor aduse din Germania, Belgia sau Olanda şi asta pentru că autoturismele aflate la vânzare la noi sunt cu 10-20% mai ieftine decât în ţara din care au fost aduse. Parcurg mii de kilometri doar cei care nu vor să audă de samsari şi alţi bişniţari care s-au îmbogăţit peste noapte cu ajutorul miliardelor de kilometri care au dispărut din bordul mașinilor.

Dacă nu vrei un autovehicul din ţară noastră, din terţe motive ce ţin tot de sinapsele vânzătorilor, să ştii că există şi alternative ieftine. Vorbim de piaţa din Marea Britanie, pe care câţiva români aparent cu origini bulgare, au ştiut s-o exploateze. Însă nu mulţi sunt cei care-şi doresc o maşină cu volanul pus pe partea greşită.

Rămâne un vis și uneori doar un mit frumos mașina din America. Uite un set de reguli minime când vrei să imporți una. Sper că mai ai chef de shopping auto după ce termini de citit…

1. Nou sau second hand?
Autovehiculele din SUA nu sunt decat second hand. Chiar dacă o cumperi nouă de acolo. Pentru asta trebuie sa aiba actele in original. (title/certificate of property, etc)

2. Taxe vamale
Mașina trebuie prezentată la Registrul Auto Român pentru constatatrea pentru vamă după care cu acea hârtie se calculează suma de plată s.a.m.d. Taxa vamală este de 10%.

3. Cum stabilim norma de poluare
Din nefericire autovehiculele din SUA nu sunt omologate pentru Comunitatea Europeană si (chiar daca exista unele identice dpdv caracteristici, dotari, etc in Europa) nu poate fi stabilita pe hârtie norma de poluare si valoarea de CO2. De aceea e obligatoriu testul dinamic, faza I tot la Registrul Auto. In prezent, la RAR, se poate face pt orice nivel de poluare reglementat. Foarte important: norma minima de poluare pe care trebuie sa o respecte este EURO 3. Ar mai fi de mentionat ca se accepta si test dinamic facut la alt laborator notificat (TUV, UTAC, VCA, KTI, etc).

4. Luminile
O problema mai este instalația de iluminare semnalizare adică lumini roșii pe spate, semalizarea spate pe același spot cu frâna, lipsa sistemului de reglare a farurilor, lipsa lămpii de ceata). Deocamdată aceste cerinte sunt suspendate.

5. Taxa auto
Dupa eliberarea CIV – Cartea de Identitate a Vehicului, ITP – Inspectia Tehnică Periodică și a certificatului de autenticitate te poți adresa fiscului – ANAF pentru calculul timbrului de mediu.