Categorie: Auto

VIDEO – Kia Rio – mașina injectată cu caracter

Esențele tari se țin în sticluțe mici. Alteori, esențele tari sunt îndoite cu apă. E și cazul noului Rio care, ca să țină pasul cu mașinile care se vând pe bătrânul continent, vine înzorzonat cu bandă izolatoare și jante ridicol de mari chiar și pentru un BMW seria 5. Nu zic că arată rău, ci doar kitchos. E o modă greu de explicat, iar toți producătorii țin pasul cu ea.

Kia Rio este una dintre cele mai arătoase mașini din clasă, aș putea spune chiar surprinzător de originală fără banda pentru izolat și jantele pe 17”, care, din fericire sunt opțiuni pe care poți să le eviți. Dacă faci asta, ai o mașină sobră care nu-și arată prețul cu mult mai mic față de concurență. Interiorul este prietenos și bine finisat, butoanele sunt drăguțe, dar nu fac parte din aceeași temă de design.

Cel mai echilibrat motor este diesel-ul de 1,4 litri. Iarna se va încălzi repede, iar cuplul mai mare decât la o benzinară, te ajută și la drum lung. Interesant este motorul de 1,1 litri, motorină, care pe site-ul Kia are aceleași specificații ca cel de 1,4, dar are și un preț mai mic. Rămâne de văzut cât de fiabil se va dovedi.