Autoturismul nu mai este de mult doar un mijloc de transport. Este o carte de vizită, un simbol al avuţiei. Având în vedere aspectul exotic al mărcii Infiniti, despre care am discutat aici, M30d este varianta elegantă şi discretă. Cizelată, cu linii bine trasate. Excepţie face grila hidoasă, care a fost moştenită din tată-n fiu încă de la primele generaţii M. La 54.000 Euro e însă o carte de vizită scumpă. La o simplă analiză a pieţei, vedem că Infiniti concurează cu BMW Seria 5, Mercedes E-classe, Jaguar XF, Audi A6, Lexus GS.
Ca orice japoneză, M30d e plină de gadgeturi dar atenţia a fost îndreptată către detaliile de interior. Per total, este un loc plăcut în care să călătoreşti şi apoi să pierzi timpul discutând la telefon înainte să intri în casă.
Nimic nu-i lipseşte şoferului, ai o mulţime de sisteme care te ţin în alertă. Spre exemplu, în cazul în care o maşină se află în unghiul mort al oglinzii, nu doar că primeşti avertizări vizuale, dar roţile de pe partea opusă vor frâna uşor şi vei fi redresat. Difuzoarele din scaun nu sunt acolo doar de dragul audiţiei, ci şi pentru a reduce zgomotul exterior. Dacă eşti fanul muzicii populare, Infiniti s-a gândit şi la asta. La o simplă apăsare de buton, mirosul „de ţară” împânzeşte aerul din habitaclu pentru a completa peisajul audio-olfactiv.
Motorul este unul foarte cizelat, cu reprize specifice unui motor Diesel, adică are 550 NM, suficient cât să-ţi cari diplomatul de la un semafor la altul prin Bucureşti. Nici consumul nu este rău, asta şi datorită cutiei cu şapte trepte şi dublu-ambreiaj. Însă, alegerea înţeleaptă ar fi M37, aceeaşi motorizare de pe Nissan 370Z, unde mai pui că este şi mai ieftin decât Diesel-ul. Mai este disponibilă şi o variantă hibrid, cu vechiul motor de 3,5L V6 care totodată este şi cea mai rapidă motorizare din cele trei prezentate.
a contribuit: Marian Andrei
Imi place foarte mult pozitionarea butoanelor fata de G37x unde sunt aglomerate in fata display-ului,ceasul este unul foarte frumos,ventilarea scaunelor dupa parerea mea este necesara in orice masina care are anumite pretentii.
Sistemele acestea de siguranta cum se vorbeste si in test dupa parerea mea sunt inca la inceput si nu iti pot lua locul,te pot ajuta in anumite situatii.
Din punctul meu de vedere este o masina pentru spatiul din afara oraselor nu o vad stand intr-o coloana la semafor ci mai repede pe o autostrada sau un drum european fiind o masina impunatoare.
@matei cristian – gândim la fel
Spuneai in test ca nu este foarte bine vanduta in Europa,in opinia mea europenii nu sunt interesati atat de mult de Infiniti sau de alte masini din Asia pentru ca exista chiar aici in Germania marci cu nume mari care ofera mult mai mult pentru un european.In Romania daca cineva ar avea in cont 58.000E primul search ar fi:BMW,MERCEDES,un roman ar prefera un BMW seria 7 din 2009(care zic eu ca arata mai bine si in interior si la exterior) decat un Infiniti nou.Poate si eu as proceda la fel.Acestia de care am vorbit sunt o categorie de oameni,ceilalti care vor sa fie mai diferiti si poate chiar cu ceva in plus ar alege un Infiniti sau un Lexus.
Si ai grija ce faci cind filmezi pe unu’ cu asa muzica de strada, ca nu poti sti reactia lui.
Salut George, felicitari pentru drive-test uri sunt foarte bune, si mult peste cele de la emisunile de la tv.
Referitor la masina cred ca trebuie sa-ti placa o astfel de silueta altfel ca sa poti sa-ti cumperi asa ceva. Mie personal nu-mi place si as alege oricand o masina cu steau in trei colturi.
Despre sistemele de siguranta care acum apar pe toate masinile noi ( ex Ford Focus 3 ) nu cred ca sunt asa de bune in Romania, si spun asta pentru ca de exemplu sistemul de „lane assist” mai mult incurca. In 100 de metri mersi in Bucuresti nu conduci in linie dreapta mai mult de 10 chiar pe o strada fara curbe de la gropi, canale, masini parcate si altele.
Apropo, cum se numeste melodia de la sfarsit?
Foarte buna prezentarea, se vede ca te-a impresionat masina dar un singur repros am. Cand prezinti interiorul masinii ( cazul de fata ai spus despre locurile de depozitare si de trapa ) pune camera pe respectivele repere , nu o lasa sa te filmeze pe tine.
Camera stă pe o ventuză în timp ce conduc. Tot eu filmez, după. Uneori uit să filmez toate detaliile. Dar mă străduiesc…
si video-ul unde e ? :)
Bine, dar video unde e ?
Salutare! Pe cand un drive test cu noua Skoda Superb? Sunt tare curios sa iti aflu parerea despre masina asta!
Amice, ti-ai gresit profesia. Nu e plastic, e lemn. Pe bune. Lemn lustruit dupa o tehnica antica a mestesugarilor japonezi. Era suficient sa studiezi brosura. Nu trebuia sa te mai informezi de la dealerul oficial. In fond, cam tot ceea ce povestesti tu prin videoclipuri sunt amintiri din datele tehnice si listele de optiuni. Cat despre testul in sine… fara comentarii…
@Horia – nu ştiam că te ştiu cât să mă ştii de amic atât cât să îmi poţi evalua profesia.