Categorie: Auto

VIDEO – Infiniti M30d – Eleganţă eurojaponericană

Autoturismul nu mai este de mult doar un mijloc de transport. Este o carte de vizită, un simbol al avuţiei. Având în vedere aspectul exotic al mărcii Infiniti, despre care am discutat aici, M30d este varianta elegantă şi discretă. Cizelată, cu linii bine trasate. Excepţie face grila hidoasă, care a fost moştenită din tată-n fiu încă de la primele generaţii M. La 54.000 Euro e însă o carte de vizită scumpă. La o simplă analiză a pieţei, vedem că Infiniti concurează cu BMW Seria 5, Mercedes E-classe, Jaguar XF, Audi A6, Lexus GS.

Ca orice japoneză, M30d e plină de gadgeturi dar atenţia a fost îndreptată către detaliile de interior. Per total, este un loc plăcut în care să călătoreşti şi apoi să pierzi timpul discutând la telefon înainte să intri în casă.

Nimic nu-i lipseşte şoferului, ai o mulţime de sisteme care te ţin în alertă. Spre exemplu, în cazul în care o maşină se află în unghiul mort al oglinzii, nu doar că primeşti avertizări vizuale, dar roţile de pe partea opusă vor frâna uşor şi vei fi redresat. Difuzoarele din scaun nu sunt acolo doar de dragul audiţiei, ci şi pentru a reduce zgomotul exterior. Dacă eşti fanul muzicii populare, Infiniti s-a gândit şi la asta. La o simplă apăsare de buton, mirosul „de ţară” împânzeşte aerul din habitaclu pentru a completa peisajul audio-olfactiv.

Motorul este unul foarte cizelat, cu reprize specifice unui motor Diesel, adică are 550 NM, suficient cât să-ţi cari diplomatul de la un semafor la altul prin Bucureşti. Nici consumul nu este rău, asta şi datorită cutiei cu şapte trepte şi dublu-ambreiaj. Însă, alegerea înţeleaptă ar fi M37, aceeaşi motorizare de pe Nissan 370Z, unde mai pui că este şi mai ieftin decât Diesel-ul. Mai este disponibilă şi o variantă hibrid, cu vechiul motor de 3,5L V6 care totodată este şi cea mai rapidă motorizare din cele trei prezentate.

a contribuit: Marian Andrei