Categorie: General

Trei tablete aș cumpăra. Pe care să o aleg?

Mă atrag tabletele irezistibil. Sunt bărbat, sunt gadgetar… evident! Dar, gândind cu zgârcenia chibzuită după care mă ghidez, am lăsat să treacă primul val de vânzări la prețuri nesimțite ca să aleg o tabletă bună. Sunt tablete pe piață și la 500 de lei din China, bune pentru ping-pong offline, și unele de la 1.000 de lei de la mărci începătoare. Cred că merit mai mult. Așa că am tras linie și am adunat trei tablete care îmi plac.

Tableta Blackberry PlayBook cu procesor Dual-Core Cortex-A9 1GHz, 16GB

Este mică prin comparație cu restul tabletelor, dar poate fi un avantaj pentru mobilitate, pentru că încape și în buzunar. Costă 2.199 de lei momentan la eMag și nu e scumpă la banii aceștia. Varianta cea mai accesibilă e 500 de dolari în SUA și dacă adaugi expedierea și vama te cam apropii. Ideea este să ai și garanție la un produs nou nouț care ar putea da rateuri. Îmi place PlayBook pentru că e rapidă. Procesorul muncește bine de tot și se mișcă prin aplicații aproape ca iPad. Avantajul principal pentru mine este conectivitatea cu telefoanele BlackBerry prin BlackBerry bridge. Adică poți controla de pe tabletă emailul, internetul, mesajele și BB messengerul, care creează dependență. Minusuri la baterie care se descarcă puțin cam repede. La testul meu a pierdut 5% în 10 minute de folosire. Poate pentru că era nouă… ? Nu are 3G dar trage net din telefon și lucrează și pe WiFi. Să nu uit, filmează la 720p, adică decent.

Tableta Motorola XOOM mz604, 32GB, 1GHz NVIDIA Tegra 2 AP20H Dual Core

Primul produs Motorola care m-a atras de la telefonul acela subțire cu clapetă de prin anii 2007. Tableta aceasta este impresionantă. Este prima care vine cu Android 3.0 și zburdă cu procesorul dual core Tegra2. Bate toate netbookurile pe care le știu și este primul concurent serios pentru iPad. Aplicațiile pentru android sunt tot mai multe și vor depăși curând iOS. Așadar o opțiune interesantă. Îmi place că are și cameră video HD, sunet suficient de puternic și baterie rezistentă. Autonomie de 9 ore, adică foarte bine…

iPad 2 Apple 16GB Negru

Poate cea mai atrăgătoare variantă dintre cele de aici. iPad este este sexy. Arată așa cum trebuie și e făcută parcă pentru copilul din tine. Te vrăjește rapid cu senzația de ușurință în utilizare. Totul zbârnâie pe tableta asta, aproape fără timpi de încărcare. Mă deranjează lipsa mufei USB, dar așa e la toate tabletele, însă cei 16GB mi se pare de ajuns. Bateria ține și aici peste opt ore. Appstore-ul Apple bate deocamdată la aplicații gratuite, iar publicațiile cele mai bune se văd perfect pe ea.

Mai adaug o idee. Nici una dintre cele trei nu are modul 3G și cred că e mai bine așa. Majoritatea telefoanelor noi pot face wifi hotspot și să ofere internet pe o rază de câțiva metri în jurul lor.Uite câteva exemple:

Telefon mobil Apple iPhone 4 16GB black

Telefon mobil HTC A9191 Desire HD

Telefon mobil LG P990 Optimus 2x, Black

Telefon mobil HTC Incredible S Card microSD 8GB

Cel din urmă este și preferatul meu, pentru această perioadă. Am ales numai de la eMag pentru că oferă garanție, importantă la produse lansate rapid pe piață la care te mai poți trezi cu probleme.

Abonamentul trebuie să fie de internet mobil și nu de internet PE mobil ca să poți face asta, dar e o soluție mai bună decât un abonament special pentru tabletă.

Ce părere aveți? Pe care ar trebui să mi-o doresc suficient de tare ca să o și cumpăr.