VIDEO Honda Accord 2.0 iVTEC – drive test și review

Honda Accord

Faceți cunoștință cu una dintre mașinile mele preferate. Mi-aș lua-o mâine dacă aș prinde-o la un preț bun că tot sunt în căutare de patru roți… din nou. Honda Accord cu motor pe benzinză 2.0 iVTEC este un dinozaur spectaculos aflat pe cale de dispariție. O mașină cum rar se mai fac mașini noi. Cu mult respect pentru confortul, siguranța dar mai ales pentru buzunarul pacientului după vânzare. Este fiabilă și relativ economică. Câtă vreme nu o calci, pentru că mașina te îndeamnă… rău! Destulă laudă. O să afli din testul meu și cât de slab este afișajul multimedia sau portbagajul. Asta când nu o să mă cert cu Marian…

Acum așteptăm părerea ta. Ce te poate convinge să alegi un Passat sau un A4 în loc de Accord? Poate doar o Mazda6?

Ultimele articole

Articole recomandate

125 Comments

  1. Inca o bila neagra de la mine pt Marian. Pentru toate cele spuse mai sus de toti, pareri de care ar trebui sa-ti pese. Nu zic sa renunti la el, ci doar ca ii sta mai bine in spatele camerei.

  2. salut, din pacate am vazut ca Marian tot copil a ramas gluma lui cu butonul de incalzire i se pare tare. sincer prezentarea facuta la Golf am reusit cumva sa ma uit dar in momentul cand a inceput sa prezinte exteriorul masinii am oprit vizionarea.
    cand prezentai tu singur emisiunea aveai acel profesionalism care acum a disparut.
    bafta in continuare.

  3. eu cred ca tu il tragi dupa tine iar el te trage in jos . diferenta dintre voi e uriasa, daca ce faci tu George privesti ca hobby facut de 2 amici e una dar daca e vb de ceva serios poate e bine sa discutati fiecare ce are de facut. deseori incepi sa spui ceva si intervine el cu fordul focus , cu idei total deplasate, scaunul incalzit, etc.oricum de la testul cu honda accord nu sa lipit nimic de el nici la golf si nici leon . ai de munca cu el si e posibil sa iti pierzi din cei care te vizioneaza.

  4. Salut George! si eu cred ca Marian scade calitatea testelor prin faptul ca se prosteste. Intr-adevar si cei din Anglia de exemplu se mai prostesc, dar se prostesc mai bine, au o scoala in acel gen de umor. Mie unul mi-a placut Marian in testele pe care le-a facut singur, a oferit informatii foarte bune. Poate ca ar fi mai bine sa faceti review-uri separat, sau sa incercati sa schimbati ceva. Eu unul ma gandesc ca daca Marian ar avea aceiasi atitudine ca atunci cand era singur si nu ti-ar mai distrage atentia tie, ar iesi niste teste mult mai bune. Si eu i-am pornit scaunul incalzit lu taicamiu, cand aveam 12 ani si mi s-a parut cel mai amuzant lucru de pe pamant, dar la 12 ani ( sper sa nu se inteleaga ca acest fapt scade calitatea review-ului, toate prostelile la un loc devin enervante). Sper sa nu va suparati pentru ca faceti un lucru foarte bun, care ar putea sa devina si mai bun!

  5. Honda Accord 2.0 iVTEC… ce masina. Honda este producatorul meu preferat.
    Oricand as alege Honda Civic sau Accord in detrimentul oricarei masini din clasa C sau D. Sa te afli la volanul unei Honda te transforma intr-un sofer mai deosebit decat media posesorilor auto din traficul romanesc.
    De fapt modelele preferate de catre mine in segmentul compact si mediu sunt Ford Focus/Honda Civic, respectiv Ford Mondeo/Honda Accord. Si Mazda 3/6 sunt doua modele de exceptie.
    Chiar daca se spune ca japonezii au ramas in urma cu motoarele, aceasta este o tema falsa din punctul meu de vedere, atata vreme ce Toyota, Honda si Mazda au anuntat raspicat ca inca nu sunt convinsi de fiabilitatea benzinei+turbo.
    Felicitari pentru recenzie, iar legat de Marian, mie-mi place tipul. Mi se pare un pusti inteligent ce aduce un aer fresh review-urilor.
    Apropos, ce Ford are? Il banuiesc de un Focus 2.0 TDCI 140 cp :)

  6. salut george pe cand un test cu ceva masini off road ? si daca se poate chiar sa fie realizate pe teren accidentat. ma gandesc la masini de la nissan , toyota , mitshu, nu range rover , audi , bmw. merci

  7. George stii ceva despre posibilitatea trecerii unei masini de teren ca autoutilitara dar ca ea sa isi pastreze numarul de locuri aici ma refer la un nussan patrol y61 model scurt.

  8. Ca fost si posibil viitor fan Honda, chiar implicat in fenomenul Honda pe la noi, review-ul asta mi-a mers la suflet.
    Dreptate mare ai cand spui ca masina asta a fost proiectata pe vremea cand masinile erau…masini.
    Chiar ma mir, cu noua politica a Honda, cum de n-a scapat de „cutitul” contabililor facelift-ul. Se pare ca importanta pietei americane, unde masina asta e, de fapt, Acura TSX (asa a fost proiectata initial, si dusa in Europa drept Accord), a cantarit mult.
    Niste mici precizari:
    -Pt alti comentatori: incetati sa mai considerati limuzinele de clasa medie sau mare masini de familie. Nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata asa ceva! Faptul ca noi am ramas setati sa credem asta se datoreaza Daciilor, Ladelor, Moskvich-urilor si a altor masini care au facut istorie in Romania atata timp, si care s-a intamplat sa aiba forma de Sedan. Nimeni, de la nici un producator de automobile, nu se gandeste cand incepe proiectarea unui Sedan de clasa asta la familie ca element definitoriu. Dimpotriva, sunt cele mai putin indicate pt familie. Ele sunt masini business, executive, facute sa fie foarte confortabile pt pasageri si in general sunt cumparate de firme pt flote, de firme de taxiuri, de firme de inchiriat auto sau pur si simplu ca statement. Elementul practic nu va fi niciodata o trasatura importanta a lor. Pt familii exista combi-uri, van-uri, mvp-uri, crossovere (nu neaparat SUV-uri, ci de orice gen), chiar si compacte. Un B-max, un Note sau un Jazz pot fi un punct de plecare ideal pt familie, si lista poate continua cu Scenic, C-max, Picasso, Zafira, Roomster sau Touran. Faza cu „masinile care n-au portbagaj nu-s masini” nu e decat in capul nostru foarte limitat din punct de vedere al culturii auto.
    Pt George:
    -motorul nu are nici o legatura cu cele folosite pe Type R (spun cele pt ca au fost mai multe si pe ele, in fc de piata si de generatie). Este un motor cod R20, SOHC, nu DOHC ca la Type R, deci cu o singura axa cu came, nu cu doua, dar cu 16 valve. Pe Type R avem mult prea exceptionalul motor de serie K20, depasit insa total cand e vorba de consum si emisii. i-VTEC-ul de pe ea n-are nici o legatura cu cel de pe Type R, intrucat nu face decat sa ‘porneasca’ o setare a camelor economica daca se indeplinesc un minimum de conditii, printre care faptul ca motorul tb sa fie intre 1500 si 3500 rpm si pedala la 25% gaz. Type R beneficiaza de cam shift, adica la peste 5600 rpm presiunea uleiului impinge un mecanism intre came care permite impingerea mai ‘viguroasa’ a supapelor, magia tinand pana pe la 8200 rpm. Din pacate, si acel motor a devenit depasit dpdvd al emisiilor si consumului, drept pt care Honda a lucrat intens si pe ascuns la noua generatie de motoare turbo care va apare treptat pe fiecare model, facandu-si debutul in versiunea sa cea mai agresiva pe viitorul Civic Type R anul viitor.
    -redundanta la butoane se datoreaza tot pietei americane cu care a fost proiectata in gand aceasta masina (lumea e cam toanta pe-acolo si are nevoie de butoane peste tot)
    -cu toata fiaiblitatea Honda, Accord-ul asta a suferit de mult mai multe bube decat generatia trecuta, printre care amintesc doar de bucsile la articulatii extrem de firave, de celebra caseta de directie care-si da duhul pe la 40-50.000 km sau poate chiar mai devreme din cauza unui defect de proiectare pe care nici acum furnizorul nu l-a rezolvat, de cutia de viteze automata antica si slab proiectata pe care Honda pur si simplu parca a refuzat sa o schimbe desi mai bine de 2 l de ulei vechi raman la fiecare schimbare de ulei de cutie, ducand la kilometraje de peste 100.000 la un risc mare de defect al cutiei, si cate si mai cate.
    -Afisajul meniului si al navigatiei e preluat de la modelul Legend, care l-a avut inaintea acestui Accord cu inca 3-4 ani, deci are mai bine de 10 ani in spate. Honda, de altfel, e f criticata la aspectul asta peste tot in lume, mai ales in State.
    -Scaunele sunt, intr-adevar, cele mai ergonomice posibile din clasa asta, dovedite si de teste independente.
    Din punctul meu de vedere, Honda ar fi bine sa inceapa proiectarea masinilor pe o platforma comuna sau macar una fleixibila, ca VW, daca vor sa le mai si ramana bani pt cercetare-dezvoltare. Nu doar manerele sau oglinzile nu sunt comune, dar nici macar elemente care nu se vad, sub capota sau sub bord nu sunt la fel.
    Din punct de vedere, insa, al tehnologiei de fabricatie, in special pe motoare, pot spune cu mana pe inima, dovedit, cu cel putin 10 ingineri buni de motoare in spatele meu, care au desfacut sau reparat ceva la viata lor, ca Honda este cu mult peste toti. Eu am in cap doar un test de pe youtube, cu un banal motor de Civic vechi de 20 de ani pe care unii l-au golit de ulei si-l umpleau in dusmanie cu apa, turandu-l la maxim, si care refuza cu obstinatie sa-si dea duhul. Povesti cu motoare de Honda fara ulei schimbat am mai auzit, au mers 50.000 km fara probleme pana s-au topit niste furtune de alimentare din cauza calduri generate de motor (fara ulei fiind).

    In rest, mie-mi plac mult testele tale, pt ca, desi apar cateodata informatii usor eronate, ele, ca teste, par mult mai apropiate de ce vrea sa stie un om normal si arata mai putin a prezentari oficiale sau teste plictisitoare ale unor reviste. Chiar si Marian e ok, mi se pare ca aditia lui la ‘show’ e de bun augur, aduce un plus la destinderea atmosferei. Multa bafta in continuare!

    PS: Pt Marian, referitor la faptul ca uzina Honda din Swindon ar fi fost inchisa, parca la testul cu Civic i-dtec: nu s-a inchis, ba chiar s-au bagat vreo 267 milioane de lire pt upgrade anul trecut, si se fabrica bine mersi Honda Civic 5d, Honda Jazz si Honda CR-V.
    PSS: va referiti prea des la masinile cu punti semi rigide ca fiind masini cu „punte” si atat. Toate masinile au punte pe spate, unele au semi-rigida, altele Multilink, si cateva cu punte Watt (Opel) sau rigida cu foi (spre ex, Corvette!).

  9. Sunt posesor de Accord 2.4 Type S din 2008.
    O conduc in aproape fiecare zi de atunci si intentionez sa o pastrez inca 2 ani, minim. In acest interval de timp, am condus si alte automobile, printre care si Mazda 6 (modelele 2011 benzina si Diesel, nu gama noua) si VW Passat. Fiindca in Romania masinile germane sunt evident preferatele natiunii, Passat-ul fiind probabil campionul absolut al clasei medii, am avut ocazia sa conduc aproape toate modelele grupului de 5 ani incoace. Nu pot sa nu remarc de la VW modelul Passat CC benzina, cel de peste 250CP (bun dar foarte scump insa). Asta a fost singurul care m-a impresionat. In rest, incluzand motorizarile Diesel, nu am avut emotii ci doar o parere buna despre masini de serie bine facute.

    Sunt probabil subiectiv, fiind posesor de I-VTEC, dar convingerea mea chiar si dupa 5 ani, este ca raspunsul motorului de Accord turat sau nu (incredibil poate mai ales pentru fanii Renault) este absolut inegalabil. Masina se comporta exceptional si ‘tine’ in curbe, dar o face de o maniera eleganta si in acelasi timp are accente serioase de sportivitate. A nu se intelege ca Accord-ul este o masina sport. Nu este si nici nu vrea sa para. Asa cum nu este o masina din clasa premium. Pur si simplu este o masina care merita toti banutii ceruti, pana la ultimul la clasa la care concureaza.
    Insasi comparatia cu trio-ul german, extrem de intalnita prin forumurile romanesti este un compliment total adus marcii nipone.
    Nu am spatiu aici sa dezvolt lucrurile dar sper ca am transmis mesajul meu, fara sa denigrez competitia.
    Astept cu nerabdare si recunosc … cu regret noile motoare din 2015. Este exact sentimentul incercat la schimbarea unui jucator exceptional cu unul tanar … dar fara meciuri in picioare.

  10. Detin aceasta masina in varianta cu piele deschisa la culoare si cutie automata. Anul acesta am facut un tur prin Europa – Ungaria, Croatia, Italia, Elvetia, Germania, Austria si apoi spre casa in Romania.
    Am avut ocazia sa tesez aceasta masina de la caldurile de peste 38 grade celsius din aceea perioada cu valul de caldura tropical (eram prin Ungaria si Croatia) si dupa cateva zile racoarea muntelui Pilatus la 6 grade in Elvetia.
    Am vazut si folosit – in sfarsit – toate functiile GPS – trafic, notificare accidente, detour. Totul a fost o placere si nu exagerez.
    Pot oferi masina pentru poze cu mare placere – este exact ca cea prezentata la exterior + cutie automata si piele perforata deschisa la culorare – este o placere sa vezi aceasta varianta. Am cumparat masina cu banul jos la 29.000 euro nou nouta – o oferta speciala de la Carpati.
    Masina produsa in martie 2012, cumparata in august – zero probleme. Am doi frati care lucreaza in zona de auto. Unul dintre ei George Cretu – inginer auto, proprieter de service si multiplu campion national la raliu montan – mi-ar placea sa va vad impreuna la aceste reviews – 2G auto review ! Te salut si numai bine tuturor celor care iubesc si inteleg masinile.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.