Am plătit cu telefonul. Dar SEQR!

George Buhnici SEQR

V-am provocat să intuiți cum am plătit în clipul de zilele trecute. Peste 150 de cititori au încercat să ghicească tehnologia care a înlocuit banii lichizi și cardul. Îmi place să știu că printre cititorii mei sunt oameni care își doresc așa ceva iar răspunsurile voastre mi-au arătat chiar și unele metode de care nu auzisem încă. Vestea bună este că o mână de oameni au prins pontul. E vorba despre plata prin SEQR, o metodă nouă care m-a surprins prin cât de simplă este.

Mi se pare foarte tare că tot ceea ce trebuie sa faci la casa de marcat este sa scanezi un QR cod cu smartphone-ul tau si gata plata! Nu sunt usor de impresionat, ci doar realist. Merg pe o logică simplă. Ce e mai rapid si sigur decat sa folosesti o parolă din mintea ta?

SEQR este o solutie de plata cu telefonul mobil dezvoltata de catre Seamless si introdusa pe piata din Romania in parteneriat exclusiv cu GarantiBank.

Ce părere îți face SEQR? Te vezi folosind așa ceva?

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

 1. Salut George,
  # anonimitatea garantata de utilizarea cash este si va fi o piedica majora in adoptie, motiv pt care ne vom rezuma la plati minore unde contactless card au acelasi avantaj ba sunt mai rapide
  # NFC ul in sine e o mare piedica pt ca adoptia e mica dat fiind disponibilitatea pe terminale high end
  # solutia ING este o struto camila care nu are sanse cred eu
  # my hint: plata de pe mobile are sanse de succes in zone unde plata serviciilor nu are concurenta POS sau este mai comod decat utilizarea cash/ card;). Noi va pregatim ceva

 2. Ar fii ceva daca ar scoate un program asemanator in care dupa ce iti pui pinul(acasa) fara sa vada cineva sa poti sa iti accesezi cardul prin senzor amprenta si asa ar fii mult mai util intri in program pui amprenta platesti confirmi si gata:) asta ar fii ceva interesant

 3. Asta-i viitorul, oricat le-ar parea unora de „nesigur/inadecvat/neatractiv”. Asa a fost „primita” si aparitia cardurilor bancare in RO, si-acum nu prea mai exista firme care sa nu-si plateasca angajatii altfel. Poate fi considerat „un rau necesar” („rau” pentru ca depaseste puterea de intelegere a unora, „necesar” pentru ca in secolul vitezei nu mai stai sa numeri bancnotele sau firfiricii …).
  Oricum, felicitari pentru prezentare (si pentru „SEQR”).

 4. Buna ziua. Domnule Buhnici imi car scuze de deranj dar puteti sa imi spuneti cum se cheama localul in care ati folosit SEQR :) Daca nu puteti sa spuneti numele localului puteti macar sa imi spuneti unde se afla ? Multumesc si inca odata scuzati deranjul. Astept un raspuns. La revedere.

 5. Salutare
  Trebuie sa avem o singura aplicatie de mobile pay unde sa inregistram orice card bancar din Ro. Momentan observ ca fiecare banca incepe sa creeze o aplicatie de mobile pay. In alte state UE avem o singura aplicatie unde putem inregistra orice card bancar.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.