VIDEO BMW 730d Xdrive (2013) – Limuzină pentru șoferul VIP din tine

BMW Seria 7 este o mașină complicată. În teorie este o limuzină VIP. În configurația mai lungă 750L sau Individual 750iL devine chiar o piesă prezidențială. Problema ei este că sfârșește ca mașina pe o care o conduce nu șoferul VIP-ului ci proprietarul însuși. Dacă era după mine, E38 nu s-ar fi oprit din fabricație în 2001. Eu aș fi făcut aceeași mașină până azi. Cel mai recent model arată așa cum își imaginează bavarezii eleganța și exclusivismul. Problema lor e că tot în sport-de lux nimeresc.

Și uite așa, mașina nu mai ajunge la ”business-men” ci la ”fan-boys” cu vârste fragede și averi proaspete. Unul m-a abordat în parc: ”Ce tare. Asta e din 2013. Ce are pe ea? Ahaaa. Am și eu. Și asta… Mda. LED-uri nu am… Le-au băgat acuma…” Și uite cum apare nevoia de upgrade. Dar cu o condiție. Să nu fie mai nouă de șase luni ca să piardă măcar 40%-50% din prețul de nouă. După șase ani însă, un șeptar devine deja mai ieftin ca un Duster însă opțiunile de la bord bat majoritatea mașinilor populare. Singura problemă imposibil de neglijat este costul ambreiajului ori a cutiei de viteze care te vor trimite direct la REMAT dacă nu vrei să faci credit când o să fii nevoit să o repari. Dar dacă ești prieten cu vaselina, îți recomand o mașină clasică. Așa poți fi sigur că măcar eu voi întoarce privirea după tine. Și poate fanii ”Transporter”-ului Jason Statham.

Ultimele articole

Articole recomandate

103 Comments

  1. @GTX9000 Mmm, da are 31 de ani deci eram destul de aproape dar restul sa stii ca ramane in picioare. Cat despre logan 2 daca-l vrei full option pleaca de la 11200 euro pret de fabrica, ceea ce zic eu nu este chiar asa putin. Cati dintre cei activi pe blog pot plati cash banii astia in economia actuala si sa traiasca fara probleme ca tot vorbim de masini ce costa peste 100000 de euro. Dacia are in Romania aproape o treime din vanzarile de masini noi.

  2. Apropo, Romanii care isi doresc lux, masina premium, spatiu interior, super dotari smd. Doua exemple: RENAULT VELSATIS pentru noncomformisti sau SKODA SUPERB pentru clasici, amandoua le gasiti second hand sub 10000 euro si pe deasupra cu motorizari mult mai economice!!

  3. La varianta pre face-lift ceasurile seriei 7 nu erau complet clasice, doar acul vitezometrului si al turometrului era real, cifrele erau digitale, pareau mai clasice decat sunt acum doar, dar privind interiorul ramane in continuare destul de conservator fata de cele ale concurentei, mai ales fata de A8 si Jaguar XJ care sunt mai high-tech.
    7 asta este intr-adevar „batran” intr-ale designului, asteptam acum noile nave amiral :)

  4. competent testul ca de obicei si perfect de acord cu alegerea unui motor benzina.la acest nivel de pret si pretentii de lux si rafinament parca nu se cade un diesel.oricat de bine ar fi el antifonat…

    OT:Mi-a mai placut ceva…..puloverul e super fain.se poate un hint de brand?multumesc.

  5. George…..Ca si Rolls Royce efectiv.Rolls Royce dupa cum am observat se i-a dupa principiul luxului si al „Look”-ului aristocratic si conservator combinat cu tehnologii de ultima ora ! ,tinand cont de interiorul simplu si luxos al lui Phantom

  6. Mi a luat ceva timp sa ma hotarasc daca sa te critic sau nu prin postarea unui review referitor la prestatia ta din testdrive.ul curent…..cu toate ca pot parea deplasat, intreaga prestatie o pot caracteriza cu un singur cuvant :RUSTIC
    Aduci critici nefondate unei uzine de tehnologie, unui titan al automobilelor… Pe parcursul testului uiti in ce masina esti, pentru ce a fost creata si ce target are aceasta masina. Faci apropouri pecuniare care nu isi au rostul, si ipoteze ca: 3.0d nu e bun pt ca 5.0i e mai bun :)….sau ceva de genul.
    Sunt absolut sigur, ca dupa ce revizualizezi filmarea imi dai dreptate! Posibil ca de data acesta sa fie o scapare …. Fac precizarea ca iti respect munca, iti urmaresc postarile si te felicit pt tot ceea ce faci,…insa in cazul de fata se putea mult mai bine. Spor!

    • @Catalin G – părerea ta eu o respect dar nu te caracterizez cu condescendență greoaie ca ”periferic” spre exemplu. Blogul meu e subiectiv ca premisă nu pe cale de cauzalitate. Asta dacă tot ne prefacem că suntem amabili.

  7. Am șters o listă enormă de comentarii. Multe dintre ele scrise de același om sub diferite pseudonime. La următoarea mișcare greșită dau ban pe IP. Știți cerința mea. Aici facem schimb de informații și opinii argumentate prin experiența personală. Nu ne interesează părerea unora despre ceilalți. Punct.

  8. :). George,…dupa o facultate de profil ( nu avea sens sa spun asta , dar nu am putut sa ma abtin) UPB – Autovehicule Rutiere, si cativa ani in industria automotive, „periferic” clar nu este epitetul potrivit pentru mine. Referitor la reply.ul tau, marturisesc ca era o surpriza mai mult decat placuta daca aprobai, mai pe fata sau mai dupa colt faptul ca ai avut devieri de la „deontologia” profesionala….pentru asta iti reamintesc diverse paragrafe din materialul tau:
    1.la min 1.46 – ” a pornit de sub capota motorul de tractor ” – aroganta suprema! Usor melteneasca, care te duce cu gandul la strugurii care sunt acrii. Dn. Buhnici, acest motor de 3000cm este un etalon in industria auto, daca ne ajuta cunostintele am fi stiut ca acest motor, in varianta lui mai rudimentara de acum cativa ani si cu 2 turbine,…a castigat titlul de motorul anului in AMERICA, locul unde cele mai blamate sunt motoarele diesel.
    2. la min 2.22 -” avem de-a face cu o masina aproape de lux” – oare??!??
    3. La min 3.50 – ” atunci cand dai 80k DDP pt o masina,…cu optiuni poti sa dublezi valoarea masinii” – exclus!!!
    4. La min 4.20 – ” vreau sa fie perfect, dieselul nu este perfect „- perfectiunea nu exista, e „sensless” sa o cauti, ca maniem pe cine nu ne-am dori ( gluma )
    5. La min 9.38 – ” daca te-ai saturat de comfort, vrei sa faci un pic sport,….pt astra treci in modul sport.s.a.m.d”. :)) daca vrei sa faci ” sport” te duci la sala, sau in parc, unde te simti tu comfortabil sa faci Sport. Ideea era ca remarca ta e total rudimentara
    6. La min 13.56 – ” la cat costa, nu mi-as cumpara-o, as da banii pe un M5 sau poate un M3 ” ….parca testam o masina,…cand o testam putem sa facem comparatii tehnico-economice cu masini din aceasi clasa,…remarca „mi as lua un M5” parca e venita din partea unui pusti care sta vara in fata blocului, si il saluta pe jmecherul cartierului: salut Bossss, ce eM5 ti-ai luat!
    Daca imi aduc bine aminte, ultima data cand ai testat M5ul nou, te-a inspaimantat total, si pe tine si pe domnul pilot de raliu Porcisteanu, care in anumite ipostaze era depasit de ce putea masina sa ofere…ce sa mai zicem,..: bravo BMW!

    Nu stau sa mai caut carente in materialul tau,…clar puteai,daca te straduiai nitel sa vi cu un super test, unde minusurile masinii sa fie expuse cu subtilitati diplomate sau o caterinca digerabila. Iti reamintesc ca aceasta nava amiral, etalonul incontestabil al clasei sale, mai pronuntat din 2002 de la lansarea E65ului, este „submotorizata” de un 3000cc diesel, care este entry level.ul ofertei ,de 258cp si 560Nm( nu 650Nm cum ai afirmat tu in postare)…si are un sprint de la 0-100km/h in 6.00s. Aceste detalii vis a vis de sprint ai „omis” sa le precizezi cand spuneai ca „se putea mai bine”. Stiu porsche.uri care nu au sprintul asta,….in fine, imi cer scuze pt tonul usor incisiv, eram obisnuit doar cu postari f obiective si calitative ca si continut, poate si d.asta am rabufnit in exprimare.
    Catalin G – posesor fost/actual de 2008 e60 530d LCI, 650i e63 2009, e65 730d 2008

  9. Referitor la demaraj, care din punctul meu de vedere este destul de bun, iar dvs domnule Buhnici nu sunteti de acord, v-as recomanda sa faceti test drive la varianta de top a seriei 7. Si anume 750 xd. Poate cei 381 de cp, va v-a multumi pe deplin. Eu tratez problema altfel: de ce sa dam bani pe masini, pe care nu le putem conduce pe drumurile patriei noastre. Ma refer la viteza. E decent si un diesel.

  10. @Catalin G Ai dreptate in ceea ce spui cu o exceptie. Motorul de 3l diesel de la bmw nu este etalonul. Etalonul este intodeauna cel mai puternic motor de acelasi litraj si bineinteles combustibil. Etalonul motoarelor diesel de 3l este v6-ul de la mercedes benz de 260 CP la 3.800 rpm şi 620 Nm la 1.600 rpm. Acesta este etalonul. Regele daca vrei sa-i spui asa al motoarelor diesel de 3l. Altfel respect ptr. cunostinte.

  11. @Laurentiu …. 3000d de la bmw este ETALONUL verificat si paraverificat in timp, rodat pe toate clasele marcii, a ajuns sa stabileasca standarde de performanta si tehnologie, …. dezavantajul la mercedes consta in elasticitatea mai redusa si in primul rand de faptul ca inginerii lor nu au reusit pana intr.un anumit punct sa „lege” de aceste motoare, transmisii mai energice.Nu contest performante dinamice ale noului motor de la Mercedes de aceasi cilindree, insa nu prea s-a ars diesel in el pentru a vedea ce poate, iar publicatiile de specialitate inca nu au avut ocazia sa „puna” pe strada niste comparative intre rivalii actuali. Astept/asteptam cu interes testarile. Weekend placut!

    Salutari moderatorului!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.