UNBOXING & REVIEW – ELIDE FIRE – ”Bomba” pentru stins incendiul

Atunci când vine vrba de incendiu nu îmi permit să fac glume. Doar eu știu câte gadget-uri las la încărcat în fiecare seară la studio. Sunt cel puțin 20 de încărcătoare active la birou, pentru toate tipurile de baterii. Una din ele sigur este construită ”pe vapor” în drum spre China. Uite că mi-a ieșit și o glumă!

Unii spun că aceasta este una dintre cele mai bune metode de a stinge focul automat. Adevărul este că la câte teste am făcut pe șantier, de fiecare dată a funcționat fără probleme. Costă doar 600 de lei, și spre deosebire de un stingător la care trebuie să ajungi, să ridici piedica și să tragi de clemă ca să îl activezi, aceasta se declanseașă automat când ajunge flacăra la ea. Este atât de simplu.

Cel mai bine o poziționezi acolo unde este riscul ai mare de flacără, lângă rack-ul de servere de exemplu, unde îți va proteja toată electronica sensibilă în cazul în care ia ceva foc pe acolo.

Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Ultimele articole

Articole recomandate

30 Comments

 1. Sincer nu am vazut pana acu asa ceva si pare o idee buna, doar ca nu prea ma incanta sa „le pun pe unde e nevoie”. Adica e buna ideea, dar e nevoie de un jucator sa puna „mingea” in joc.

  Eventual de depozitat unele bombite in caz de ai nevoie, si de folosit in mod manual unde e cazul. Partea cu automatizarea, e buna pentru declansarea acestora, cu pastrarea distantei fata de zona fierbinte, dar partea cu pozitionarea acestora atarnate cam pe unde s-ar putea declansa un foc e hilara. (arhitectul stie de ce…floricele, copacei, cateva „bombite” aici, eventual colorate in verde, ca rosu e prea pronuntat).

  Daca chiar vrei ceva inovator, si sigur nu exista asa ceva in Romania, si nu cred ca nici altundeva, ar fi un sistem de directionare a acestor bile catre zona cu foc (asemanator traseului bilei la bowling sau la tragerile loto). Acest sistem ar putea sa dea drumul automat (declansat de un senzor de fum) la o bila catre zona cu foc, acest sistem de directionare (topoganul) sa fie prin tavanul camerelor si sa „cada” doar in zona unde este nevoie. Necesarul de bile ar fi evident mai mic si s-ar folosi doar unde este cazul, iar arhitectul ar ramane cu zambetul cu buze. ….pana tre sa se gandeasca ce culoare o sa aiba trapa..:)

  Solutia cu bombitele astea se poate folosi si pentru casa, dar nu cred au fost proiectate pentru asa ceva. Sunt bune, de depozitat cateva pe sub un pat pe undeva. Sunt eficiente pentru pompieri cand vor sa faca pe-a ninjomanii (si aici nu glumesc..).

  Succes in continuare si am confirmarea ca cel putin in Romania, indiferent de ce sume vorbim, manopera e romaneasca – produsul poate fi de oriunde, dar in Romania, odata ce a trecut granita, orice produs nemtesc, japonez.. devine receptiv la doina, ce mai..se mioritizeaza.

  Sa mearga toate unse.

 2. Salut,
  Am o intrebare vizavi de afirmatia ta „investesc mai mult acum,dar economisesc la batranete ” ai luat in calcul si varianta in care unele din aparaturi se defecteaza iar costurile reparatiilor vor fii mult mai mari decat de astepti ? In ideea in care consumi regulat si cu investitie minima urmand peste 20 de ani sa nu ajungi la suma investita de tine de exemplu ?
  Super proiect spor la treaba apreciez tot ceea ce faci. Mult succes !

 3. Salut George, nu mai primim clipuri cu privire la stadiul lucrarilor de la #casabuhnici ? Suntem interesati de sistemele implementate acolo si de evolutia lucrarilor la fatada exterioara.

 4. Practic. Pentru mine care in urma cu 2 ani, am investigat realizare acestei mingi anti foc. In Madrid. Doar ca putin mai inainte de desfasurare, cum nu. Un chinez a creato cu cateva saptamani inainte. Ei cea ce a facut. Este ca a cumparat mai mult ca sigur acest produs din china, putin mai mic decat productul initial, cea ce nu este prea bine, deoarece daca te uiti pe youtube, la unboxingul original, ea tedoneaza instant, datorita marimi de a putea ajunge focul mai mult la ea. Ei au cumparato , ia schimbat numele si o vinde in Romania. Cea ce nu este rau, deoarece chiar daca ei fac profit ni asta, poate fi salvate vieti.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.