Test cu ” Ford Drugged Driving Suit” – costumul care simulează condusul… halucinant

dsfl-george-buhnici

Vreo 10 milioane de oameni au recunoscut că au urcat la volan anul trecut deși erau sub influența substanțelor. Oamenii normali știu că e o idee proastă să faci orice când ești „high”, „pe ulei”, „dopat” sau „abțiguit”. Voi adăuga aici și obosit pentru că la fel de periculoase ca drogurile și alcoolul sunt acele fracțiuni de secundă când ațipești fatal la volan. Printre noi există însă oameni care se cred infailibili și tocmai pentru ei dar și pentru tine am pus la cale un experiment care l-a transformat chiar și campionul național de raliuri, Simone Tempestini într-un… șofer slab, ca să nu spun periculos.

ford-drugged-driving-suit-graphic

Pentru asta am testat împreună cu Simone un Ford Drugged Driving Suite. Costumul gândit de cei de la Ford este un ansamblu de accesorii care alterează simțurile și îți încetinesc reflexele. Să le luăm pe rând.

1. O pereche de ochelari te vor face să vezi dublu. Experiența te face jumătate miop pe lumină, însă pe întuneric o să ai probleme să îți controlezi gesturile banale, darămite să ții volanul cum trebuie. Să nu uit de ledurile colorate care îți transformă vederea într-o gelatină de ai senzația că toate semafoarele sunt pe verde și sunt duble iar pietonii par din desene animate.

2. Orteze și manșoane pentru încheieturi. Ideea este să îți incomodeze orice mișcare de parcă ai fi amorțit.

3. Un manșon de încheietură care vibrează ca și cum mâna aia bună a luat-o razna fix când trebuia să tragi de volan.

4. Greutăți pentru glezne ca să îți miști greu piciorul la nevoie.

De aceea, de la drift controlat la o parcare proastă a fost o distanță mică. Vezi în clipul de mai jos cum a ieșit.

Te poți înscrie la cursurile gratuite Ford Driving Skills for Life pe www.drivingskillsforlife.ro Cu puțin noroc, poți testa și costumul din testul nostru. E o experiență și o lecție pentru orice șofer.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Salut, George Buhnici si Marian!
    Am o mare veste pentru voi doi, dar si pentru cei care vor intra aici in acest articol: Cam de la sfirsitul anului 2017 vor fi autovehicule Tesla complet autonome.
    Deci, si dorinta mea va devenit realitate incepin cu acel sfirsit de an 2017. Si doi doi va doriti acelasi lucru. Iata inca o viziune de a mea a devenit o realitate.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.