TESLA MODEL S PLAID AR PUTEA FI URMĂTOAREA! O LISTĂ DE MOTIVE

TESLA MODEL S PLAID

Mașina aceasta costă în noiembrie 2023 aproximativ 100.000 de euro de nouă, de pe stoc. Da, ai citit bine!

Am avut ocazia să testez Tesla Model S Plaid, cea mai performantă versiune a sedanului electric de lux al companiei americane. Probabil crezi că este visul umed al oricărui pasionat de electrice. Și e posibil să ai dreptate.

Performanțe de top

Plaid este propulsat de trei motoare electrice, care dezvoltă o putere combinată de 1.020 CP și un cuplu de 1.050 Nm. Acest lucru îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 1,99 secunde, ceea ce este cel mai rapid timp înregistrat vreodată pentru un vehicul de serie.

De asemenea, Plaid poate atinge o viteză maximă de 322 km/h. Aceste performanțe sunt cu adevărat impresionante și te vor face să te simți ca un pilot de curse. Deși nu recomand să faci curse cu ea nici măcar pe circuit. Pentru curse există mașini de curse. Asta e o mașină de stradă cu putere de curse. Altă filosofie.

Autonomie decentă

Cu o baterie de 102 kWh, Model S Plaid are o autonomie declarată de 528 de kilometri. Acest lucru este suficient pentru majoritatea călătoriilor de zi cu zi.

În timpul testului meu, am reușit să obțin o autonomie de aproximativ 450 de kilometri, ceea ce este un rezultat bun. La stațiile de încărcare Supercharger vei adăuga 300 de km în 20 de minute de încărcare iar pentru un plin complet vei sta o oră. Ideea nu e să stai însă niciodată pentru full decât la plecare și apoi mergi cu pauze la trei ore cum am tot făcut eu în #electrip 1, 2, 3 etc.

Interior spațios și confortabil

Interiorul Model S Plaid este spațios și confortabil. Scaunele sunt bine susținute lateral dar nu sunt rigide ca la alte modele sport și există mult spațiu pentru picioare și cap.

Bordul este dominat de un ecran tactil de 17 inci, care controlează toate funcțiile vehiculului. Tesla rămân campioni la soft. Asta e ușor pentru că softul lor pur și simplu funcționează. Pentru magie mai așteptăm.

Model S Plaid este un vehicul plăcut de condus. Suspensia este bine reglată și oferă un confort bun. De aceea prefer suspensiile pneumatice.

Comparatie cu alte modele similare

Tesla Model S Plaid este cea mai performantă versiune a Model S, dar există și alte modele de automobile electrice care oferă performanțe similare.

Un exemplu este Porsche Taycan Turbo S, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și are o viteză maximă de 260 km/h.

Un alt exemplu este Lucid Air Dream Edition Performance, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde și are o viteză maximă de 270 km/h.

Concluzie

Tesla Model S Plaid este un vehicul electric impresionant, care oferă performanțe de top, autonomie decentă și un interior spațios și confortabil.

Este un vehicul ideal pentru cei care caută un sedan electric de lux care să le ofere o experiență de condus unică.

Specificații tehnice

Motorizare: trei motoare electrice
Putere: 1.020 CP
Cuplu: 1.050 Nm
Accelerație de la 0 la 100 km/h: 1,99 secunde
Viteză maximă: 322 km/h
Autonomie: 528 de kilometri
Preț: de la 106.000 de euro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mașina aceasta costă în noiembrie 2023 aproximativ 100.000 de euro de nouă, de pe stoc. Da, ai citit bine! Am avut ocazia să testez Tesla Model S Plaid, cea mai performantă versiune a sedanului electric de lux al companiei americane. Probabil crezi că este visul...TESLA MODEL S PLAID AR PUTEA FI URMĂTOAREA! O LISTĂ DE MOTIVE