Succesiunea normală a lucrurilor – povestea

Ştiam că există nesimţiţi care te blochează în parcare prin Bucureşti. Nu i-am simţit atât de sever pe propria piele ca acum vreo câteva nopţi. Să spunem că „amicul mEU” (ca să evităm implicaţiile legale) este cel cu maşina galbenă şi jegosul este cu cea roşie. Se lăsase deja de câteva ore întunericul când „amicul mEU” s-a trezit că vrea să scoată maşina galbenă din parcare. O parcase într-un loc ochit cu grijă în cursul zilei. Sub o tufă, cocoţată pe o bordură pe un spaţiu nemarcat. Nu vroia să se ia la harţă cui vecinii şi a înfipt-o în tufă, după copac. Nu era însă ziua lui. Utilizatorul de renou’ Logan l-a pedepsit pe ăsta cu renou’ sport de a avut tupeu să pună roata pe locul lui din moşi strămoşi şi l-a blocat. Nea… Se uită „amicul mEU” la maşini aşa prelung şi se gândeşte la ce i-ar face sau cum ar face să o scoată de acolo. Loganul este bineînţeles lăsat în viteză şi cu frâna de mână trasă tare… tare… Încearcă „amicul mEU” să îi arăte inutil umărul, dă vreo două şuturi în roată, dar de unde alarmă. Doar „abţibildul” lipit în geam. Fuck…

– Poliţia rutieră, bună seara!

– Am fost blocat în parcare.

– Aţi blocat?

– Am fost blocat… şi încă vreo câteva minute de conversaţie inteligentă…

– Vă dăm legătura la secţie.

Au venit doi sectorişti cu girofarul pornit în trei minute la faţa locului. Foarte de treabă.. Din păcate unul dintre ei a avut nevoie de două minute să se prindă cu care maşină este „amicul mEU” blocat.

– Alo, XXX sunt. Bagă-mi şi mie un număr……… E de leasing… aha… Nu vă pot ajuta, domnule. Mai întrebăm pe aici, dar nu ştim a cui este ca să îl sunăm. Şi e cam târziu să băgăm sirena. N-are el alarmă?

După încă 10 minute de discuţii inutile şi trei umere la treabă… tot nimic. Golanu’ stă pironit în frânele de Mioveni.
– Hai să vedem al cui este Q7 de lângă. Dacă iese el, poate aveţi loc…. Aloo, mai bagă-mi un număr… E coleg de-al nostru, cadru activ, nu l-aş deranja la maşina pe care o are. V-aş da adresa, să îl deranjaţi dvs., dar după aia se prinde de unde o aveţi.

– Păi nu aveţi o şufă să îl tragem?

– Aloo… întrebi acolo printre colegi cine are o şufă în maşină? Nu în astea de serviciu… Prin ale lor… după alte câteva minute… Deci nu are nimeni… aha… da… ai dreptate. Nu putem să o tragem că se consideră furt.

– Păi şi eu ce fac?

– Veniţi mâine… Că dacă vă reclamă că are locul plătit la ADP, luaţi amendă 15 milioane.

Cam pe aici „amicului mEU” i-a căzut faţa. Era înfrânt…

– Păi o să iau un taxi…

– Lăsaţi că vă ducem noi, măcar atât să facem pentru dvs.

Şi uite aşa a plecat „amicul mEU” către casa amicului de la care împrumutase maşina ca să o ia pe a sa. Pe drum, o idee năstruşnică i se coace pe bancheta din spate a Loganului cu girofar. Îşi aminteşte că are el şufă. Dar e ilegal… Hmm… Decizii şi iar decizii… Îşi ia la revedere de la sectorişti şi revine la locul faptei cu inima strânsă şi şufa întinsă.

Au urmat momente de tensiune şi reflexe rapide. Golanul s-a urnit din prima, tras la relanti de o bavareză de doi litri turbo diesel. Cam aşa arăta locul faptei după.

Justiţia străzii a fost servită. Golanul bloca de acum o altă maşină, de cadru activ MAI, mândru proprietar de Q7. Pare o fabulă, o metaforă, dar este 100% adevărată. Pe cuvântul „amicului mEU”.

Ultimele articole

Articole recomandate

10 Comments

 1. Super tare George, super tare. Am mai ras…! Da sa stii ca a avut inca noroc cu militienii. Garcea a fost chiar prietenos si i-a servit la tava informatiile. Macar stie acum pe cine a blocat, de are Q7 bengos si … activ. Haordeo, George, mare tie si gradina Domnului si multi mai incap in ea.
  Din nou, tare postul.

 2. Ca bine i-ai servit-o animalului. Si mie mi-a fost ocupat asa-zisul loc de parcare din fata blocului de nenumarate ori, dar m-am limitat la ridicarea stergatorului… Ca unii au fost porci si au parcat in continuare, asta e… ce era sa le fac?… Doar nu am platit eu locul ala, e public…
  Totusi, mi-ai dat o idee geniala. Zilele astea imi voi lua si eu o sufa, ca sa nu am ghinionul sa raman blocat cand imi vizitez vreun prieten.

 3. O alta varianta ar fi mutarea masinii cu mâinile goale daca ai ajutoare si cu conditia ca cel ce te blocheaza sa nu fie un mastodont. Eu si un coleg de serviciu am fost blocati cand ieseam de la fotbal de o Dacie 1310.Cu înca 4 baieti am ridicat masina si am mutat-o. Am avut noroc ca era o dacie usoara, daca ar fi fost logan ne-am fi chinuit mai mult si mai multi. Dupa o saptamâna m-a blocat un BMW seria 5; nici prin gand sa-mi treaca aceesi solutie, asa ca am plecat pe jos.

 4. Pe mine m-a blocat o gagica posesoare de tico de firma. Blocase toata aleea din spatele blocului. Impreuna cu vreo patru vecini, am ridicat animalutul si l-am asezat cuminte intre barele batatorului de covoare. Ramasese vreo 30 cm intre masina si cele doua tevi. Era duminica. N-am plecat de acasa toata ziua. Am stat la fereastra sa vad cum face peste 40 de manevre fata-spate, dupa ce a analizat temeinic situatia stand vreo 15 min cu mainile in solduri si afisand o fatza „minunata”. a dat-o in bara doar de vreo 20 de ori. Si a fost gratis…

 5. Salutare George!

  Nimic nou. Se intampla la fiecare pas in orice oras din Romania. Cateva chestii nu le inteleg la oamenii de genul asta:

  – cum de nu le e frica sa lase masina in mijlocul strazii sau ma rog, mai mult in strada decat ferita? Chiar nu le e teama ca ar putea-o gasi lovita?! Eu ma uit de 100 de ori cum parchez, sa fie cat mai ferita de idioti.

  – inca nu le vine mintea la cap, sa inteleaga odata ca strada este bun public, nu personal?!

  – chiar nu se gandesc ca blocand o alta masina pot, la un moment dat, sa pericliteze viata cuiva? Pare dur, dar ganditi-va daca cel pe care-l blocheaza are o urgenta (ii naste nevasta, copilul face peritonita din cauza apendicelui spart, soacra are un pre-infarct etc. Sau ultima nu se considera urgenta? :))

  In alta ordine de idei, respectivul daca avea loc platit la ADP, obligatoriu trebuia sa fie si marcat… altfel, il plateste degeaba.

  In a doua ordine de idei, frumos RS-ul, mai ales pe galben; tot raul e spre bine, Q7-le nu era „albu”, ci negru. De fapt, ce mai conteaza, nu era „albu” si cu asta basta. :))

  Toate cele bune!
  Lao Mayer.

  P.S. Pentru doritori: dezmembrez Q7. :))

 6. putin offtopic : ce parere aveti de cei care vin pe sens unic , evident din sensul interzis , cu toata viteza pe mijlocul strazii , tu , pe dreptul tau te opresti sa le faci loc si le arati obrazul , ei opresc coboara din masina si te injura de toti mortii ? merita sa le rupem capul ? ca pana acum am fost calm . sau ne mutam dreaq din romanica asta sau o repopulam ?

 7. Cel care blocheaza inseamna ca e locul lui de parcare (platit sau neplatit). Adica in fiecare seara va parca acolo … cel blocat e in vizita , ca vecinii cam stiu cu cine au de-a face in principiu si nu se calca pe bataturi … hmmm cam riscanta manevra sa blochezi pe cineva, ca poate dupa o vreme te trezesti cu Golanul vandalizat.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.