Sfaturi de cumpărare 4

Salut !…..am facut „greseala” sa-mi aduc un VW LUPO din DE iar la RAR  a
fost etichetat ca fiind EURO 2 in ciuda faptului ca in documente este trecut
„schadstoffarm D4″….este posibil oare ?

Foarte posibil, puţin probabil. Aşa cum am mai explicat şi aici, D4 este un standard german, teoretic echivalent cu euro 3 sau euro 4. Dacă nu eşti mulţumit cu evaluarea inginerului din reprezentanţă, poţi scrie o cerere către directorul tehnic al Registrului Auto Român în care să ceri re-evaluarea normei de poluare. Dacă nici răspunsul lui nu te mulţumeşte, poţi da aproximativ 600 de euro pentru un test dinamic, care se face tot la RAR prin care se stabileşte în ce clasă de poluare e maşina ta, indiferent de ce scrie în acte. Dura lex, sed lex, iar legea când vine vorba de aceste aspecte se face şi se impune la Registrul Auto.

Succes

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

  1. Nu a dat detalii despre motor.

    Parca vad ca e masina de prin 2000, iar motorul e diesel. Am mai vazut cazuri care in Germania erau etichetate ca fiind d4, iar la noi au fost euro2

  2. George, iar iti dai cu parerea…

    D4 nu ”este un standard german, teoretic echivalent cu euro 3 sau euro 4” cum spui tu omului.

    D4 este o norma fiscala care are legatura cu gradul de poluare a autoturismului. Si intr-adevar D4 nu poate sa dea indicii clare cu privire la norma Euro a masinii pt ca e gama de masini la care se aplica e larga (de la masini mari la masini mici).

  3. Asa le trebuie tuturor celor care se duc în Germania si cumpara masini dupa ureche, fara nici o documentare. Pai daca ma duc sa-mi cumpar masina stiu din ce masini mi-as dori una si ma documentez foarte bine in legatura cu motorizarile (este o lista cu tipuri de motoare si norme de poluare pe site-ul RAR) si stiu dinante cât o sa fie taxa pentru fiecare masina în parte daca as cumpara-o. Si sunt multi care fac asa. Exemplu: cât am intrebat o cunostita care si-a adus o masina din Olanda cât e taxa a zis ca nu stie, si cat i-am calculat-o si e iesit 78 de milioane (vechea taxa) mai sa lesine.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.