Sfaturi de cumpărare 3

Buna seara,
Am cumparat o masina proaspat adusa din Germania si am o mica problema cu ea. Pentru inmatriculare am inceput cu inspectia RAR. Dupa ce am terminat cu actele de la RAR m-am dus la primarie pentru a primi acea stampila pe Fisa de Inmatriculare. La primarie insa nu vor nici in ruptul capului sa-mi puna
stampila pentru simplul fapt ca am nevoie de o dovada de la primaria de care apartine fostul proprietar(cetatean roman) care sa dovedeasca ca acesta nu are datorii la Directia Finante Publice Municipale. Daca fostul proprietar are datorii si nu vrea sa le plateasca eu nu am sa mai inmatriculez masina niciodata. Nu-mi vine sa cred in ce tara traim! Va rog foarte mult sa scrieti un articol bazat pe aceasta tema. Mi se pare destul de important.

Va multumesc pentru timpul acordat acestui mesaj.
Cu stima,
Razvan Creanga

Dragă Răzvan,

Îţi înţeleg frustrarea. Şi eu am „turbat” când mi s-a spus că nu îmi pot recupera diferenţa de taxă după ce am vândut fosta mea maşină. De data asta, trebuie să înţelegi spiritul legii care nu te lasă să devii proprietar. Ideea este că poate vânzătorul tău este un om care creează în general atâtea probleme – parchează neregulamentar, a bătut pe cineva, nu a plătit pensia alimentară – încât statul se străduieşte să îl penalizeze şi apoi să recupereze de la el sumele restante. Blocarea tranzacţiilor lui este una dintre metode.

De aceea vă sfătuiesc să nu cumpăraţi de la oricine. Nu spun că ar trebui să ajungeţi frate de cruce cu vechiul proprietar înainte de vânzare, însă puţină prudenţă nu strică. Achiziţia unei maşini este totuşi un moment important. De multe ori investim bani pe care îi muncim multe luni sau chiar ani. Aşadar, băgare de seamă.

De data asta trebui să îl convingi pe vânzător de unul din două lucruri. Fie să îşi plătească dările şi apoi să vină cu fişa ştampilată, fie să îţi returneze banii plătiţi. Dacă nu îţi reuşeşte rapid niciuna, îţi mai rămâne o soluţie. Să îl dai în judecată. În intervalul ăsta poţi invoca situaţia de forţă majoră şi ai putea obţine autorizaţii provizorii, adică plăcuţe de înmatriculare cu numere roşii, pentru toată durata procesului.

Succes

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

8 Comments

  1. am si eu o intrebare: am luat o masina de la un samsar din arad si mi-a zis ca e mai simplu sa zic la primarie ca am luat masina direct de la neamt, si sa fac eu un contract direct intre mine si ala. cum ma ajuta? sau ma ajuta? ca vad ca se poate sa patesc si eu ca domnul de mai sus…

  2. Multi, foate multi romani au luat-o in barba in italia cu chestia asta. Gaseau cate o afacere si nici nu-si bateau capul sa ceara o vizura ca sa vada ca masina nu e blocata (sechestru administrativ) si cumparau 4 roti cu care nu puteau iesi in strada.

    In cazul de fata cred ca mai simplu fostul proprietar nu si-a platit impozitele pe masina.

    Cereti mereu hartii, nu mergeti pe incredere.

  3. Pana la urma fostul proprietar s-a dovedit a fi unul de treaba. Mi-a trimis prin fax Certificatul de Urmarire Fiscala si am inmatriculat masina. Va multumesc domnule Buhnici.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.