Sfaturi de achiziţie Smart

salut!

pe scurt, sunt student in buc, am nevoie de o masina mica, sa ma pot
deplasa, sa incerc macar, prin oras.
buget 4000 euro. ma gandeam la smart fortwo. pe care le.am vz pe aici sunt
cam antice, ’99, 2000 la pretul asta. prin germania am vz ca se gasesc din
2003, 2004 la 4000 euro. astea de la noi par cam tepe, mai ales dupa
kilometraj :|
cum ti se pare? ar merita deranjul pana in germania? sau mai incerc pe la
noi? sau caut altceva…

multam fain,
silviu

În primul rând, m-aş aştepta ca un student să respecte şi să folosească mai atent limba română. Nu suntem pe mess cu fetele aici…

Despre maşină. Smart este o maşină utilă în oraş, însă bugetul tău nu îţi permite prea multe lucruri. Întradevăr, cele de la noi sunt de cele mai multe ori foarte uzate şi cu kilometrajele date înapoi. E greu să găseşti un chilipir veritabil.

Dacă luăm în calcul faptul că au fost folosite preponderent în oraş, lucrurile sunt şi mai complicate. Adică riscul de a cumpăra o maşină care va avea nevoie de reparaţii în scurt timp este mai mult decât o probabilitate.

Maşinile acestea au motoare relativ fiabile, însă de cilindree mică, aşadar folosite intens, iar cutiile de viteze cedează destul de des.

Nu uita că producătorii nu fac maşini veşnice, pentru că altfel nu ar mai avea cui vinde. Sunt mai ieftine în Germania, e adevărat, însă lnu uita de costurile cu drumul dus şi apoi întors pe roţi plus taxa auto.

Ca să tragem linie. Riscul de a-ţi cheltui economiile şi să te trezeşti că vei parca forţat pentru că nu mai ai bani de reparaţii este prea ridicat. Mai bine investeşti cu banii tăi într-un cuptor de covrigi pe care să îi vinzi în campus. Într-un an îţi scoţi banii şi o să ai şi un Smart nou.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

  1. Salut,
    Am Smart Fortwo cdi 2004, luat ca a doua masina si folosit zilnic in ultimii doi ani. Imi place enorm in oras, am incercat de fun sa ies cu el la drum lung si mi-a trecut rapid. Intr-un buget de 3000E se poate lua si aduce intr-o stare foarte buna. Parerea mea – go for it!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.