Categorie: Auto

Sfaturi de achiziție – chilipir adevărat Golf4

Salut George,

Ma gandeam sa-mi cumpar o masina rulata si as avea nevoie de sfatul tau . Este vorba de un Golf din 2000 1.6 cu aproximativ 33 000 km (reali !) si l-as lua de la o cunostinta. Kilometri putini sunt pentru ca de la inceput ( fiind luata noua din Ro) a fost gandita ca a doua masina de familie si folosita pentru drumuri scurte . Probleme importante nu a avut, doar: geamul de la usa fata a cazut – cred ca s-a defectat macaraua ( am inteles ca e o problema frecventa la modelul asta) si luneta care a fost “sifonata” de o creanga de la una din recentele furtuni din Bucuresti in rest e intretinuta bine si arata bine (vopsea, interior). Dotarile sunt de baza: abs, clima, toate geamurile electrice, cd-player, inchidere centralizata . Am vorbit preliminar cu el si ar avea un pret de 6000 euro negociabil (posibil sa lase pana la 5500 euro).

Si ma gandeam care ar fi pretul corect si daca se merita o masina veche totusi de 10 ani care arata bine ( luata de la o persoana de incredere).

Ar fi prima mea masina iar carnetul il am de 2 ani si nu prea am condus deci ar fi sa zicem masina pe o sa invat cu adevarat sa conduc .

Este apreciat orice sfat.
Multumesc anticipat.

Daca e adevărat ce spui, avem de-a face cu un chilipir adevărat. Eu l-aș întreba unde a făcut reviziile și aș merge să vorbesc cu mecanicii ca să mă asigur că sunt reali kilometri. Este mult prea puțin și pentru o bătrânică… Aș merge și la o inspectie tehnică și apoi i-aș da 5.000 de euro, maxim.