Taxa auto 2011 – informaţii oficiale de la Mediu

Informaţiile pe care vi le-am dat până acum se confirmă.

Precizări cu privire la taxa pe poluare

Ca urmare a articolelor apărute în presă, referitoare la modificarea taxei pe poluare pentru autovehicule, Ministerul Mediului şi Pădurilor face următoarele precizări:

– În legătură cu taxa auto, a fost constituită o comisie de lucru coordonată de Ministerului Mediului şi Pădurilor din care mai fac parte reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Direcţiei Afaceri Europene, Administraţiei Fondului pentru Mediu, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (R.A.R.) şi ai Ministerul Administraţiei şi Internelor care analizează şi pregăteşte un proiect de act normativ ce urmează să modifice O.U.G. nr. 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Până la această dată, s-au discutat numai principiile generale privind aplicarea taxei pe poluare pentru autovehicule, inclusiv plata taxei pentru autovehiculele cu normă de poluare Euro 5, începând cu anul 2011 şi revizuirea celorlalte niveluri de taxă.
Menţionăm că până în acest moment, nu s-au stabilit nivelurile taxei pentru anul 2011, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare.
Aşa cum a menţionat în declaraţiile sale, ministrul László Borbély, principiul care stă la baza taxei auto pentru anul 2011 va fi „poluatorul plăteşte”, principiu promovat de Uniunea Europeană.
Precizăm că variantele pentru anul 2011 privind aplicarea taxei pe poluare pentru autovehicule, apărute şi dezbătute în mass-media nu se bazează pe informaţii aparţinând comisiei de lucru, întrucât, aceasta nu a stabilit încă valorile ce vor fi aplicate taxei pe poluare.
În consecinţă, toate variantele de taxă publicate în mass-media nu reprezintă un rezultat al activităţii acestei comisii.
În momentul în care vom avea o decizie finală cu privire la acest subiect, Ministerul Mediului şi Pădurilor va informa în timp util opinia publică cu privire la modificările care vor fi aduse taxei pe poluare.

DIRECŢIA DE COMUNICARE MINISTERUL MEDIULUI

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.