Categorie: General

Șase ponturi de banking pe telefon – MyBRD Mobile (P)

BRD QR George Buhnici

O aplicatie de banca ar trebui sa imi rezolve o problema simpla. Sa stiu tot timpul cati bani am in cont. Insa asta fac toate. Ce mi-ar mai trebui? Am cautat in aplicația celor de la BRD dincolo de clasicele plați și verificarea soldului. Apropo, chiar și șoldul arată aici ca un… turometru. Doar că roșu în cont nu e de bine, adică nu e turbo. Să revenim la acele functii interesante. Am ales ce mi s-a părut mai interesant și am făcut niște scurte clipuri cu plățile către coduri de bare, numere de telefon, harta aegențiilor și bancomatelor, calculatorul de credit și chiar o treabă fistichie cu un cod QR precum cel de mai sus.

1. Plăți către un număr de telefon

Poti trimite bani oricui direct din aplicatie chiar daca nu ii stii datele de cont. Il poti chiar alege direct din agenda telefonului. Beneficiarul poate ridica banii de la orice BRD cu doua coduri pe care le primeste de la expeditor din aplicatie si un act de identitate.

2. Plăți către un code QR

BRD QR George Buhnici

Ai de primit bani de la cineva? Nu trebuie sa ii dictezi contul IBAN. Tot din aplicatie iti poti genera propriul cod QR care apoi poate fi scanat. De proba mi-am generat si scanat apoi propriul cod. Daca ai MyBRD Mobile îmi poți trimite sau nu bani direct in contul personal.

3. Plata facturilor cu codul de bare
Tot pe metoda de mai sus poți plăti facturile care au cod de bare. Le scanezi cu aplicația și apoi plătești direct de pe mobil. Adio drumuri la ghișeu sau și mai rău, la poștă pentru curent, gaze, telefon etc.

4. Cere bani direct de pe telefon.

5. Agentii si ATM-uri

Ultima data cand am orbecait pe strazi dupa un bancomat, mi-a luat vreo jumătate de oră pe ceas să găsesc unul. Mă gândeam că trebuie să existe undeva o hartă și eram pregătit să mă apuc să fac eu una. Dar cum fiecare idee se bazeaza pe o nevoie, sigur mai exista cineva care a avut si nevoia si ideea inainte așa că e important să fii primul cu execuția. BRD are acum o hartă completă inclusiv cu navigație.

6. Calculator de credit

Cât o să plătești rată pentru un credit “prima casă” ori pentru o mașină? Alegi suma și perioada iar dobânda și rata le vezi pe loc. Nu mai rămâne decât să te gândești încă o dată dacă e timpul potrivit pentru investit.

Un manual complet pentru aplicația MyBRD Mobile găsești aici.