Șase ponturi de banking pe telefon – MyBRD Mobile (P)

BRD QR George Buhnici

O aplicatie de banca ar trebui sa imi rezolve o problema simpla. Sa stiu tot timpul cati bani am in cont. Insa asta fac toate. Ce mi-ar mai trebui? Am cautat in aplicația celor de la BRD dincolo de clasicele plați și verificarea soldului. Apropo, chiar și șoldul arată aici ca un… turometru. Doar că roșu în cont nu e de bine, adică nu e turbo. Să revenim la acele functii interesante. Am ales ce mi s-a părut mai interesant și am făcut niște scurte clipuri cu plățile către coduri de bare, numere de telefon, harta aegențiilor și bancomatelor, calculatorul de credit și chiar o treabă fistichie cu un cod QR precum cel de mai sus.

1. Plăți către un număr de telefon

Poti trimite bani oricui direct din aplicatie chiar daca nu ii stii datele de cont. Il poti chiar alege direct din agenda telefonului. Beneficiarul poate ridica banii de la orice BRD cu doua coduri pe care le primeste de la expeditor din aplicatie si un act de identitate.

2. Plăți către un code QR

BRD QR George Buhnici

Ai de primit bani de la cineva? Nu trebuie sa ii dictezi contul IBAN. Tot din aplicatie iti poti genera propriul cod QR care apoi poate fi scanat. De proba mi-am generat si scanat apoi propriul cod. Daca ai MyBRD Mobile îmi poți trimite sau nu bani direct in contul personal.

3. Plata facturilor cu codul de bare
Tot pe metoda de mai sus poți plăti facturile care au cod de bare. Le scanezi cu aplicația și apoi plătești direct de pe mobil. Adio drumuri la ghișeu sau și mai rău, la poștă pentru curent, gaze, telefon etc.

4. Cere bani direct de pe telefon.

5. Agentii si ATM-uri

Ultima data cand am orbecait pe strazi dupa un bancomat, mi-a luat vreo jumătate de oră pe ceas să găsesc unul. Mă gândeam că trebuie să existe undeva o hartă și eram pregătit să mă apuc să fac eu una. Dar cum fiecare idee se bazeaza pe o nevoie, sigur mai exista cineva care a avut si nevoia si ideea inainte așa că e important să fii primul cu execuția. BRD are acum o hartă completă inclusiv cu navigație.

6. Calculator de credit

Cât o să plătești rată pentru un credit „prima casă” ori pentru o mașină? Alegi suma și perioada iar dobânda și rata le vezi pe loc. Nu mai rămâne decât să te gândești încă o dată dacă e timpul potrivit pentru investit.

Un manual complet pentru aplicația MyBRD Mobile găsești aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. Felicitari celor de la BRD pentru pasul facut catre normalitate. Ramane de vazut daca pentru a te plati folosind codul QR trebuie sa sunam cu 24 de ore inainte sa-i anuntam ca sa introduca manual codul in apicatie asa cum era cu webbankinul lor.

 2. Si bineinteles daca vrei sa iti activezi aplicatia pe telefon, la fel trebuie sa suni la ei si mai apoi sa dai si o fuga pana la banca. Avand in vedere ca schimb/formatez telefonul foarte des, nu este prea convenabil.

 3. Daca am plati catre beneficiari care nu sunt configurati de ei trebuie sa ma deplasez la agentie sa ii am in aplicatie – cel putin in cea online nu cea pentru mobil, lucru pe care nu il inteleg.
  Din punctul meu de vedere BRD nu are servicii ok, nici online nici la ghiseu.

 4. Buna Andrei,
  Serviciul de Internet Banking ofera mai multe variante de „Profil”, care includ sau nu anumite functionalitati, in functie de riscul prezentat de acestea. Daca ai nevoie de suportul bancii pentru definirea unui beneficiar, inseamna ca profilul tau ofera un nivel de securitate mai scazut si poate fi upgradat astfel incat sa nu mai fie necesar suportul direct al bancii. Vei folosi in acest caz un token mobil sau fizic, ceea ce va asigura nivelul maxim de securitate.
  Multumesc.

 5. Buna,
  Platile folosind cod QR se realizeaza intre clienti ai serviciului de Mobile Banking si nu necesita definirea in prealabil a unui beneficiar in aplicatie, cu sau fara suportul bancii.
  Multumesc.

 6. Buna Dani,
  Sunt mai multe variante pentru implementarea unui astfel de serviciu si trebuie luate in considerare foarte serios aspectele legate de securitate vs. cele legate de ergonomie si usurinta accesului.
  Cei de la Raiffeisen permit activarea Mobile Banking prin intermediul aplicatiei de Internet Banking, insa nu este un serviuciu strict „mobil”, pentru ca folosesti totusi token-ul fizic si cardul pentru autorizarea anumitor tranzactii. Practic ei au simplificat procesul de subscriere, dar l-au complicat pe cel de realizare a platii.
  La BRD, poti activa serviciul de Mobile Banking prin Internet Banking si poti activa si un dispozitiv, insa este one-time. Daca schimbi telefonul, il formatezi sau pur si simplu resetezi aplicatia, nu mai poti relua procesul singur. Insa, odata ce aplicatia este activata, folosesti pentru orice tranzactie PIN-ul simplu de 4 cifre, iar procesul de autorizare prin token mobil se intampla in spate, ceea ce este mult mai simplu pentru client, satisfacand totusi si cerintele de securitate.
  Multumesc.

 7. Salut, Buhnici! Am nevoie de un filmulet la fel ca cele postate de tine pentru lucrarea de licenta pe care o creez pe baza acestui subiect , utilizarea mobile banking.Oare ma poti ajuta cu „materialele” ,deoarece nu le pot descarca si nu stiu cum sa filmez incat sa se vada doar ecranul.Multumesc mult!

 8. In 2018 BRD e cea mai slaba si neprietenoasa Banca din Romania la servicii, comisioane, si internet&mobile banking.

  Aplicatia functioneaza defectuos, suma afisata dupa ce incerci un transfer ramane la fel si nu stii daca intradevar sa trimis sau trebuie sa mai incerci inca o data trimiterea.
  ( Aplicatiile altor banci modifica suma chiar daca transferul nu sa efectuat propriu zis ca sa stii ca aplicatia a acceptat transferul)

  Nu poti transfera bani prin internet&mobile banking daca nu mergi la banca sa iti adauge ei contul spre care doresti sa trimiti bani.

  Ce rost are sa folosesti internet banking daca trebuie sa mergi la banca?
  La conturile in Euro iti opresc comision pt inchiderea contului.

  Din toate bancile pe care le-am testat (nu am testat ING) doar 3 merita sa le folosesti serviciile si anume Banca Transilvania, Telekom Banking si Libra Bank.

  Fiecare din cele 3 banci au ceva special si unic, fie iti ofera internet&mobile banking gratuit, fie aplicatia de internet&mobile banking ofera setarii si limite de plati pt card, fie se pot transfera gratuit bani de la alta banca platind cu cardul, fie se poate crea un cont online 100% si lista continua.

 9. Ultima oară când am vorbit cu cei de la brd în legătură cu aplicația mi-a spus ca trebuie sa plătesc 4,5 lei pe lună. Dacă am cont bancar la ei mai trebuie să plătesc sau nu?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.