Jumătate prost II

Amicii de la Germanos ne propun să ducem puțin mai departe jocul. Poate pentru cei mai mulți joculețul acesta (link aici) poate părea facil, însă pentru cei mai mulți se poate dovedi destul de complicat. Ideea este simplă. O cursă contra-cronometru cu mașina pe un traseu necunoscut. Obstacolele îți mănâncă timp. Cele mai dificile sunt evident apelurile telefonice.

Eu am jucat asiduu și am terminat Need for Speed Underground… acum vreo câțiva ani când încă mai aveam timp de așa ceva. Jocul acela îmi capacita întreaga atenție. Eram total decuplat de la realitate dar era extrem de distractiv. Rareori am fost la fel de concentrat la volanul real dintr-o mașină de fier și nu îmi amintesc să fi jucat în timp ce vorbeam la telefon. Poate că dacă aș fi investit cel puțin jumătate din această atenție și la volan, în vreo două-trei situații de-a lungul timpului, nu aș fi îndoit ceva tablă reală.

Așa că vă propun, după ce vă distrați ușor cu joculețul, să faceți și voi un experiment. Încercați să parcurgeți traseul acesta ușor în timp ce purtați la telefon o conversație importantă. Cu un șef, poate, care vă cere imperios ceva urgent. Sau cu un client de la care aveți de recuperat bani. Comparați apoi numărul de tamponări și timpii realizați cu cei realizați atunci când vă concentrați numai la joc/condus. Pe mine m-a pus pe gânduri. Și e doar o joacă de copii condusul pentru noi… Nu-i așa?

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.