Huawei Mate 40 Pro – Prim Contact

Acesta este Huawei Mate 40 Pro, cel mai puternic, mai mare și mai frumos telefon de la Huawei. Serios, simetria nu minte niciodată.

Huawei Mate 40 Pro – Design

Admiră-i puțin curburile, talia solidă dar în același timp și zveltă și modulul cu cele patru camere de pe spate. Este exact așa cum trebuie. Mare dar nu prea gros și parcă mă ajută mai mult la încadrarea filmării și a fotografiilor știind că centrul obiectivului e mult mai aproape de centrul telefonului. Este unul dintre puținele telefoane la care nu am acoperit camera de spate cu degetul în timp ce îl manevram.

Huawei Mate 40 Pro – Ecran

Ecranul este aproape la fel cu al lui Mate 30 Pro de anul trecut. Aceeași curbură extremă, până aproape jumătatea marginii pe care nu o atingi cu mâna nici dacă încerci. 

6.76 de inci. Este imens, dar ține minte că ia în calcul și ecranul care se extinde spre margini. Poate de aceea nu pare atât de mare și poate fi ținut foarte ușor în mână. 

Ecranul este OLED și se comportă ca unul. Culori extem de vii, luminozitate mare și contrast infinit. PONT: Ține-l pe dark mode dacă vrei să faci o economie substanțială la baterie. E valabil și pentru oricare alt telefon. 

Rezoluția este de 1344 x 2772 pixeli? DE VERIFICAT în AIDA. Pare puțin, însă acest FULLHD este suficient pentru orice fel de activitate. Chiar nu vezi diferența între această rezoluție și una mai mare pe un telefon, decât dacă stai la 10 centimetri de ecran. 

Referitor la refresh rate, da vine cu un refresh rate mare, dar nu 120 Hz ci doar 90. Îl poți seta pe dynamic și atunci când e în meniuri ridică automat la 90 Hz, dar când te uiți la un video și citești un text rămâne la 60 Hz. Din nou, totul pentru baterie.

În plus, am înțeles că un refresh de 120Hz sau 144Hz sunt mult mai nocive pentru un ecran AMOLED. Hmm.

Huawei Mate 40 Pro – Camere foto și video

Aici este punctul la care excelează acest telefon. Tot aici este punctul pe care nu am insistat prea mult în testele noastre pentru că mi-am dat seama că versiunea de software nu este finală. Încă nu a apărut filmarea 8K, și sunt ceva lucruri de rezolvat la stabilizarea electronică mai ales când faci zoom maxim de 50X. Deși aici lucrurile sunt relative, se descurcă mai bine ca Samsung-ul meu la acest capitol, imaginea e mai bună chiar și cu softul beta.

50 Megapixeli – Wide cu stabilizare optică

12 megapixeli – 125mm zoom optic 5X

20 Megapixeli – Ultrawide, stabilizare elctronică

TOF 3D – Senzor adâncime

Huawei Mate 40 Pro – Performanță

Am rulat și teste pe el, Antutu și tot ce trebuie. E acolo sus în top însă nu este cel mai rapid. Snapdragon 865 Plus este încă cel mai puternic combo, procesor + grafică de pe planetă. Cel puțin în cazul telefoanelor cu Android. Până vin noile iPhone 12 Pro mai e puțin și nu am uitat, avem de făcut un giveaway.

Kirin 9000 este un procesor pe 5nm și nu vine neapărat cu o performanță mult mai mare ci cu o optimizare. Au crescut frecvența tuturor nucleelor, și acum unul dintre ele rulează la 3.13 Ghz, trei la 2.54 GHz și restul de patru la 2.04 GHz. Ultimele sunt folosite constant, iar când e nevoie de putere intră și cele mari.

Huawei Mate 40 Pro – Stocare și RAM

Cel de la noi este cu 8 GB RAm și 256 GB stocare. Am înțeles că e posibil să veem și cu 12 GB RAM și cu 512 GB stocare. Interesant, mai ales că nu suportă microSD ci standardul proprietare nanoMemory. E mai rapid ce-i drept dar greu de găsit și nu atât de accesibil precum un microSD.

Huawei Mate 40 Pro – Baterie și Încărcare

Avem o baterie relativ mare. 4400 mAh, însă avantajul ei este că se încarcă cu Super Fast Charge, adică 65W. În mai puțin de jumătate de oră te apropii de 80% dacă cumva ți s-a descărcat peste noapte. (mai închide și tu video-urile din YouTube vanced, știm că rulează în fundal tot timpul.) Nu mă așteptam la mai mult, însă chiar și așa am reușit să îl chinui o zi întreagă, cu un SIM de 5G în el și nu a dat semne de oboseală.

Huawei Mate 40 Pro – 5G

Apropo de 5G, aceasta este a doua versiune a unui procesor Kirin cu modem 5G. Acest Kirin 9000 ar trebui să rezolve în teorie aproape toate problemele pe care le-a avut înainte seria P40 Pro cu 5G. Treaba e că nu prea au fost probleme. Telefoanele Huawei se descurcă cel mai bine până acum, în testele noastre de viteză. Asta pentru că modemul se înțelege bine cu antentele de test Huawei care sunt deja instalate prin oraș.

Huawei Mate 40 Pro – Sistem de operare

Mate 40 Pro este al doilea flagship care se lansează fără Google Play, și se pare că Huawei nu este atât de deranjat de asta. Ecosistemul și magazinul de aplicații App Gallery a câștigat multă tracțiune în ultimul an și nu pare să se oprească acum. Avem aproape toate aplicațiile de care ai avea nevoie, mai puțin YouTube Studio, YouTube aplicația oficială, Gmail și Maps.

Telefonul vine cu Android 10 și EMUI 11 și se mișcă impecabil. Nu, nu vom vedea upgrade la Android 11, însă e posibil ca sistemul de operare să fie înlocuit pe viitor cu Harmony OS, odată ce este gata. Deci într-un fel va primi o versiune mai nouă de sistem de operare.

Huawei Mate 40 Pro – Extra

La capitolul extra trebuie să îl laud pentru câteva lucruri. Are senzor de Infraroșu. Încă. Cred că o să încep să îl folosesc dacă tot îl am, mai ales că acea colecție de telecomenzi online crește în fiecare zi.

Are FaceID și e un senzor destul de deștept nu doar camera frontală. Cred că e acolo sus în top cu Samsung și cu Apple la acest capitol. Sunt curios dacă mă recunoaște și cu mască.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.