GEELY GALAXY E8 – MAȘINA DE 25.000 DE EURO

Una dintre primele revelații de la CES 2024 este apariția mașinilor electrice nu doar accesibile ci și bine dotate. Pregătiți-vă să întâlniți Geely Galaxy E8, un sedan electric care face ca alte mașini să pară… să zicem, puțin depășite. Lansată în China, această mică „bijuterie tehnologică” pe roți reușește să combine performanța, stilul și un preț care te face să te întrebi dacă nu cumva au uitat un zero undeva. Poate o laud prea mult înainte să apuc să o conduc dar pe mine m-a impresionat de la primul contact.

Specificații Aerodinamice și Dimensiuni

Cu un coeficient de rezistență aerodinamică de 0.199 Cd, Galaxy E8 depășește chiar și Mercedes-Benz EQS (cu 0.200 Cd), stabilind un nou standard în eficiența aerodinamică. Acest lucru este esențial pentru maximizarea autonomiei. La dimensiuni de 5010 mm lungime, 1920 mm lățime și 1465 mm înălțime, cu un ampatament de 2925 mm, E8 combină spațiul generos cu o formă aerodinamică optimizată.

Interiorul și Tehnologia de Bord

În interior, E8 impresionează cu un ecran de 45 inch cu rezoluție 8K, alimentat de un cip Snapdragon 8295, oferind o experiență multimedia de excepție. Nu e doar un gadget, ci un portal către conectivitate și controlul funcțiilor mașinii. În plus, dispune de un sistem de încărcare wireless, butoane fizice și un compartiment ascuns util în consola centrală.

Performanță și Propulsie

La nivelul propulsiei, Galaxy E8 vine în mai multe versiuni. Modelul de bază include un motor electric de 200 kW pe axa din spate, alimentat de un pachet de baterii LFP de 62 kWh, ce oferă o autonomie de 550 km conform standardului CLTC (cel chinezesc, destul de generos însă). Există și o versiune cu bateria LFP de 76 kWh, cunoscută sub numele de „Golden Brick”, dezvoltată de Zeekr, ce îmbunătățește autonomia și eficiența. Topul gamei aduce un sistem cu două motoare electrice, generând o putere combinată de 475 kW, asigurând o autonomie de 620 km și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,49 secunde.

Preț și Disponibilitate

Cu un preț de pornire de 188,000 yuan (aproximativ 26,350 USD), Galaxy E8 nu doar că oferă performanțe impresionante, dar și un raport calitate-preț greu de egalat. Pre-comenzile sunt deschise, iar livrările sunt programate pentru ianuarie 2024 în China. Pentru Europa nu am încă informații.

Concluzie

În concluzie, Geely Galaxy E8 reprezintă o combinație impresionantă de inovație, performanță și accesibilitate, marcând un nou capitol în evoluția vehiculelor electrice. Cu tehnologie avansată, design aerodinamic și un interior luxos, acest sedan electric promite să fie un jucător de top pe piața auto. Cred că momentul sosirii lui pe piața europeană va fi unul care va obliga constructorii de aici să se adapteze ori să dispară. Nu cred că exagerez când spun că mașinile electrice bune nu ar trebui să mai coste peste 25.000 de euro în câțiva ani și doar companiile chineze sau Tesla vor putea face asta.

Dacă ești încă aici, poate arunci un ochi și pe www.gb.ro. În magazinul nostru de gadgeturi găsești produsele pe care le testăm și le recomandăm.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.