DE CE NAIBA E ATÂT DE COMPLICAT?

Acest cablu este prezentul și viitorul! Acest cablu transportă curent cât pentru două laptop-uri, date la viteze inimaginabile, și chiar audio și video pentru mai multe monitoare și televizoare în același timp.

Dar stai, că nu e acesta, nici acesta… nici acesta. Asta e doar pentru încărcare, ăsta e slab la transfer, asta are mufa prea scurtă și nu încape de husă, asta nu are semnal video, asta face figuri pe audio… Unde naiba este USB-C-ul acela universal? Unde este cablul care ar trebui să le facă pe toate? Unde este ce ni s-a promis acum 8 ani, în 2014? De ce trebuie să îmi bat capul de fiecare dată când vreau să conectez ceva, că nu am USB-C-ul corect? Arată la fel, de ce nu sunt la fel?

Corect, USB-C este conectorul universal compatibil între orice dispozitiv care îl folosește. Dar nu tu, ci producătorul dispozitivului decide cum îl poți folosi. 

Uite la telefoane, USB-C-ul la unele e doar pentru încărcare și eventual transfer mediocru de date, echivalentul anilor 2000 cu USB 2.0. Altele permit transfer la nivel de USB-3.0 și deja te crucești când vezi cum copiază toată librăria de poze și filmări în câteva minute pe laptop. 

Pe cele mai noi și mai scumpe, USB-C este tata lor. Poate trimite chiar și video și audio, iar pe laptop-urile de top nici nu mai spun. Poți încărca chiar și două simultan cu un singur cablu, teoretic. Poți copia cu până la 40Gbps și chiar trimite semnal 8K către unul sau două monitoare externe. Pur și simplu nu are limite, dacă ai cablul corect.

Da-mi voie să te ajut să înțelegi mai bine diferențele dintre ele, și să îți și arăt cât de ușor ar trebui să funcționeze totul.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.