Categorii: General, Ponturi

Cum recunoşti un taxi pirat!

În ciuda credinţei populare, taximetriştii pirat nu îşi atrag clienţii cu maşini scumpe, super-dotate, nu sunt îmbrăcaţi la costum şi nu trag obligatoriu de clienţi (spre deosebire de cei din aeroport). Să detaliem.

În poză aveţi un exemplu tipic de taxi pirat bucureştean. Îl recunoşti după trei elemente pe care le foloseşte pentru a se camufla printre taximetrele legale.

În primul rând tariful scris mic, plasat însă regulamentar pe uşă. Dacă te uiţi cu atenţie vezi că e 3,5 RON pe kilometru, mai scump decât la Berlin. De obicei au însă tarife de 7,8 RON/KM cu un 7 care seamănă izbitor cu un 1 ca să inducă în eroare un ochi insuficient de vigilent. Nu scrie însă tariful de staţionare pe oră.

Logo-ul este cel mai probabil “la mişto”, dar făcut să semene cu celelalte ale mărcilor recunoscute. Taxi-ul acesta nu are antena şi nu aparţine de vreun dispecerat. Dacă este independent, adică singur, cum de poate răspunde la fix?

Ultima şi cea mai importantă este licenţa aceea ovală dată de la Primărie. Este expirată din februarie şi nu este prinsă în nituri, cum ar trebui, ci doar lipită cu adeziv sau magnet.

Staţi cu ochii în patru!