Cum poți să ai grijă de copiii tăi!

Acesta este cel mai simplu mesaj care chiar funcționează! Cum poți avea grijă de copii și nepoții tăi prin acțiunile pe care le faci acum în direcția conservării planetei. Lucrurile mici contează. Începe prin reciclare, are cel mai mare impact ecologic și este cel mai simplu de făcut. Apoi începe să gândești pentru viitor, și evită să mai cumperi produse care dăunează planetei, cum ar fi ”punguța” de la supermarket. Poți avea o plasă în mașină sau în geantă, pentru acel moment al zilei când intri să cumperi ceva. Iar mai apoi, influențează decizia de cumpărare, investiție sau construire a cuiva din cercul tău de prieteni. Spune-i cum este mai ieftin să întreții o mașină electrică sau o casă pasivă și cum chiar ”îți poți scoate banii” de pe acestea spre deosebire de soluțiile clasice de transport sau locuit.

În acest clip vei vedea două exemple de țări care lucrează intens la implementarea soluțiilor de transport ecologic și la soluți de generare a energiei electrice din surse regenerabile.

Costa Rica este un exemplu pentru toată lumea. Folosesc nu mai puțin de 94% energie curată din hidrocentrale, eoliene, centrale geotermice cu ajutorul vulcanilor, și panouri solare. Sunt cei care au făcut investiții înaintea Germaniei, Austriei sau Norvegiei în aceste soluții și care acum se bucură de efectele benefice.

Energie Electrică Costa Rica

Rapoarte Energia Regenerabilă Costa Rica

Chile este un alt exemplu demn de luat în seamă, iar aici chiar producătorii de energie contribuie la aceste soluții. Atât Enel cât și concurența au cumpărat un număr egal de autobuze electrice pe care le-au oferit în leasing cu zero taxe adiționale primăriilor din Chile. Este o luptă constructivă în acest sens, iar locuitorii orașului sunt cei care au de câștigat. Efectul se vede imediat, atât pentru cei care conduc autobuzele cât și pentru pasagerii lor și pentru ceilalți locuitori ai orașului.

Autobuze Electrice Chile

Efectele Reducerii Poluării în Chile

Și Clujul are o astfel de perspectivă pe terment lung și mă bucur că nu suntem chiar codașii lumii. Încet și cu răbdare vom putea face aceste schimbări.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.